Diari La Veu del País Valencià
Els 73 usuaris de la residència de Montant, traslladats a Borriana i altres centres

Els 73 usuaris evacuats de la residència de persones majors dependents de Montant (l’Alt Millars) per l’incendi declarat a Vilanova de la Reina i que afecta altres poblacions de la comarca han sigut traslladats a la residència pública de persones majors de Borriana (la Plana Baixa) i altres instal·lacions del grup Saba que gestiona el centre desallotjat.

La Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, en col·laboració amb la Guàrdia Civil i l’UME, ha evacuat el centre, en el qual aquest dijous hi havia 73 persones residents, de les quals 17 són grans dependents.

D’ells, 32 han sigut reubicats a la residència de persones majors dependents de Borriana, de gestió directa de la Generalitat, i la resta en els centres del grup Saba a Quartell, al Camp de Morvedre (29 persones majors altament dependents); Sant Antoni de Benaixeve, al Camp de Túria (nou), i Xirivella, a l’Horta Sud (altres nou).

Les tasques d’evacuació, coordinades des de la Direcció Territorial d’Igualtat i Polítiques Inclusives de Castelló, van començar la nit d’aquest dijous i s’han completat aquest matí a a les 7 hores.

La Direcció General de Persones Majors va engegar el protocol d’evacuació en cas d’incendi aquest dijous a la vesprada davant l’avanç de les flames cap a aquest poble de l’Alt Millars.

La Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha enviat un «missatge de tranquil·litat» als familiars dels residents per a garantir-los «que la protecció de les persones ha estat en tot moment plenament garantida».

L’evacuació s’ha efectuat mitjançant autobusos i transports medicalitzats per a traslladar amb la seguretat més gran possible a les persones majors amb mobilitat reduïda.

Comparteix

Icona de pantalla completa