Diari La Veu del País Valencià
Condicions meteorològiques poc favorables

El foc és el protagonista des d’ahir a migdia al País Valencià.

No, les condicions meteorològiques no són les que toquen per a aquesta època de l’any, i després d’un hivern ni massa plujós ni massa fred estem pagant les conseqüències. Perquè, a més, la primavera ens «ha regalat» dies d’estius, de massa calor que han deixat els boscos i les muntanyes seques per tot arreu i això fa que el risc d’incendis, dels anomenats desestacionals, hagen pres la paraula.

I les condicions meteorològiques de hui no són les més favorables per fer front al foc, perquè el ponent bufa des d’anit al País Valencià fent que el risc d’incendis siga extrem a la major part del territori. Vent sec i càlid que ens acompanyarà durant tot el dia i que ben segur canviarà la direcció del vent i de les flames.

Demà dissabte el ponent encara es deixarà sentir per l’interior, però a poc a poc s’anirà imposant el vent de baix, el d’origen marítim que sempre és més fresc i humit per la qual cosa serà ben rebut, ja que farà baixar les temperatures en bufar més fluix i en fer pujar la humitat.

Diumenge caldrà extremar de nou les precaucions perquè el ponent es deixarà sentir de nou per tot arreu deixant l’ambient molt sec i fent pujar de forma notable les temperatures un altra volta.

La setmana que ve sembla que no serà tan calorosa i tot indica que el ponent ens donarà una treva (almenys fins dimecres), però el pitjor és que continuem sense poder anunciar pluja.

Passeu bon divendres i cap de setmana… ploga o faça sol, faça fred o calor.

Comparteix

Icona de pantalla completa