Diari La Veu del País Valencià
El Campello, l’únic municipi valencià amb dues zones del tramvia amb tarifes diferents

La diputada i portaveu adjunta d’Unides Podem, Estefania Blanes, ha instat la Conselleria de Política Territorial, liderada per Rebeca Torró (PSPV), a eliminar la doble tarificació del TRAM del Campello (l’Alacantí) «de manera immediata».

Blanes s’ha remès al compliment de la Proposició No de Llei (PNL) aprovada a les Corts per a dur a terme la unificació de les tarifes al municipi i així, que totes les parades del Campello s’integren en la zona A del TRAM. El text, enregistrat per Unides Podem – Esquerra Unida, i aprovat per unanimitat, establia el termini d’un mes per a la seua execució. «No permetrem que es perpetuen més retards i incompliments», ha afirmat Blanes davant els mitjans de comunicació. «Les veïnes i els veïns del Campello porten massa temps patint aquesta doble discriminació, que s’ha de corregir com abans millor», ha dit.

«Fa més d’un any que vam oferir una roda de premsa amb els companys del municipi exposant aquesta reivindicació», explicava Blanes. «El 26 de gener del 2022, pocs dies després de la nostra roda de premsa, la Conselleria, a través de FGV, va anunciar una reordenació zonal que a la pràctica suposava la unificació tarifària a la Zona A de totes les parades del TRAM al Campello. No obstant això, la realitat va ser diferent, perquè quan es va posar en marxa la reordenació zonal anunciada, es van tornar a deixar fora de la Zona A totes les parades del nord del municipi», denuncia la diputada. «Davant els incompliments per part de la Conselleria vam decidir reprendre la tramitació de la PNL».

Blanes ha manifestat que «no entenem que hi haja cap motiu objectiu perquè es mantinga la doble tarifa». Tampoc a nivell polític, ja que tots els grups parlamentaris i la mateixa Conselleria s’han manifestat favorables a aquest canvi. La diputada exposa que la unificació de la tarifa incidiria positivament, conjuntament amb les rebaixes de preus i bonificacions, en «el foment del transport públic i en el canvi de model de mobilitat que reivindiquem des del nostre grup parlamentari», i per tant espera «que s’actue en conseqüència».

Per la seua part, el regidor i portaveu d’Esquerra Unida al Campello, Pedro Mario Pardo, lamenta que «som l’únic municipi» del País Valencià «que conviu amb dues zones tarifàries diferents: un veí del Campello que utilitze el TRAM des d’Amerador a Salesians o viceversa paga el mateix per aquestes quatre parades que per anar-se’n a Dénia», ciutat a la qual s’arriba després de superar 27 parades.

Comparteix

Icona de pantalla completa