Diari La Veu del País Valencià
El denunciant de Gürtel diu que la trama va anar a València per l’amistat entre Camps i «El Bigotes»

El denunciant de la Gürtel i exregidor de Majadahonda (Madrid), José Luis Peñas, ha assegurat aquest dimecres en l’Audiència espanyola que la trama va anar al País Valencià per «una raó de pes»: «l’amistat» entre un dels capitostos, Álvaro Pérez «El Bigotes», i l’expresident valencià Francisco Camps.

Peñas s’ha expressat així durant la seua declaració com a testimoni en el judici que se segueix per les presumptes irregularitats comeses en relació al contracte per a l’expositor valencià de l’edició de Fitur 2009, uns fets pels quals Camps s’enfronta a una petició de dos anys i mig de presó.

«Quan es pren la decisió, Álvaro Pérez era una persona que cau bé a tothom, té un do de gents especial i segurament en un acte de partit contactaria amb ell (Camps). El fet driar València és per alguna cosa, per una raó de pes, que entenc que és aquesta amistat», ha explicat.

A preguntes de la Fiscalia Anticorrupció, Peñas ha relatat que Gürtel es va desplaçar a València «quan la relació amb el PP de Madrid estava pràcticament trencada i amb el PP nacional no tan bé com abans». «Qui va estar allí va ser Álvaro Pérez per una amistat personal, per la qual cosa a mi em van dir que coneixia al president, al senyor Camps», ha explicat.

La trama es va decidir a realitzar «aquest moviment», que els portava a «allunyar-se de Madrid», per a acostar-se a «un president, un baró de força que els podia ascendir on estaven abans», segons ha afegit.

En aquest punt el Ministeri Públic li ha preguntat si la trama va obtenir el treball gràcies a Camps. «En principi el coneixement era amb el mateix president. Després en una conversa van eixir més noms, com el del vicepresident. Però els contactes es produïen en cascada: de dalt a baix. D’allò més a dalt que hi ha en una comunitat, que era el senyor Camps, baixaven i hi havia tots els contactes necessaris», ha afirmat Peñas.

Aquestes facilitats van portar a la Gürtel, ha continuat, a realitzar diferents treballs. «L’empresa no deixava de treballar. De fet l’any 2008 em va cridar Pablo (Crespo) per a oferir-me un lloc a València i dirigir o coordinar. Treballaven molt en els grans espectacles que va fer la Generalitat en aquest moment. La Fórmula 1, la visita del Papa i tots els actes del partit», ha incidit.

Peñas també ha aprofundit en la importància de la figura de «El Bigotes» i les seues relacions al País Valencià. «Ell tenia accés a l’ordre de l’equip de govern, al que s’anava a deliberar», ha assegurat.

En declaracions als mitjans a l’eixida de la seua declaració, Peñas ha continuat donant detalls en la relació de Pérez amb Camps. «Quan un té accés al capdavant d’un cos pot arribar al peu. Si estàs a dalt de la cascada pots baixar a baix», ha argumentat. «Si tens molta amistat amb el president del Govern d’un país, el partit d’aquest president voldrà fer tot amb tu. Si li estàs fent grans mítings, pujar en les enquestes, la resta ja ve», ha continuat el denunciant, que ha afegit que això és el que va passar al País Valencià.

En aquest context, Peñas ha opinat que Camps era una «persona intel·ligent» que veuria «els mítings» que li van organitzar al llavors president del Govern espanyol, José María Aznar, la qual cosa li hauria portat a sol·licitar ajuda a la trama. «Álvaro Pérez era un amic entranyable. Únicament confiava en ell per a la visita del Papa a València. El tenia com a coordinador de tot i persona a la qual tenia a cap de tot», ha sostingut.

Preguntat per la versió de Camps, que ha descartat que tinguera una relació d’amistat amb «El Bigotes», la resposta de Peñas ha estat categòrica: «Jo no cride a ningú «amiguet de l’ànima» o li dic «et vull un ou» sense ser amic meu. No dic que soparen totes les nits però que hi havia una afinitat important i en el món polític sabem l’important que eren aquest tipus de persones».

Comparteix

Icona de pantalla completa