Diari La Veu del País Valencià
La productivitat d’un treballador a la demarcació d’Alacant és un 11% inferior a la mitjana estatal

L’Institut d’Estudis Econòmics de la Província d’Alacant, Ineca, un think tank limitat a l’estudi d’aquest àmbit a la demarcació meridional valenciana, ha desenvolupat una eina digital que permet estudiar, a través de més de cent indicadors, l’estat actual de l’economia en aquest territori.

En un acte celebrat recentment, el president d’Ineca, Nacho Amirola, acompanyat d’autoritats polítiques com el president de la Diputació d’Alacant i líder del PP valencià, Carlos Mazón, presentava aquesta ferramenta que mostra, a hores d’ara, l’estat delicat en què es troba l’economia de la demarcació.

Concretament, la demarcació d’Alacant té una baixa productivitat, té menys empreses a nivell proporcional que altres territoris i disposa d’una menor renda per càpita. I tot malgrat la ubicació immillorable d’aquest territori per a desenvolupar activitats econòmiques. Els qui han liderat el desenvolupament d’aquesta eina, Francisco Llopis i Armando Ortuño, ho han exemplificat amb dades, com ara que la demarcació basca de Biscaia genera vora 37.000 milions d’euros de riquesa amb un 25% menys de treballadors que la demarcació d’Alacant.

Una altra de les dades més demolidores és que la demarcació valenciana més situada al sud comptava amb un PIB –en termes absoluts– per persona empleada de 51.700 euros al 2020, davant els quasi 58.000 de la mitjana estatal, per la qual cosa la mitjana d’Alacant està en 11 punts percentuals per sota, ben a prop de la dada que ostenta la província de Còrdova en el mateix indicador: quasi 48.000 euros.

Segons els elaboradors de l’estudi, la mida reduïda de les empreses de la demarcació d’Alacant o el limitat nombre d’empleats contribueixen a aquesta situació adversa.

Comparteix

Icona de pantalla completa