Diari La Veu del País Valencià
Un extreballador de Gürtel diu que va ser contractat pels seus contactes amb la Generalitat

L’exempleat de la trama Gürtel, Ignacio Blanch, ha reconegut aquest dimarts, al judici que se segueix a l’Audiència espanyola per les presumptes irregularitats en l’adjudicació a Orange Market, que va ser contractat per la trama pels seus contactes amb polítics i càrrecs en la Generalitat.

«Se li va contractar per la possibilitat d’obrir-se camí entre responsables que pogueren facilitar l’accés a les institucions? », li ha preguntat la representant de la Fiscalia Anticorrupció. «Doncs fins a cert punt», ha assegurat Blanch en la seua declaració com a testimoni.

En aquest context, qui fora treballador de la trama ha explicat que el seu treball com a periodista li va portar a conèixer alts càrrecs del Partit Popular al País Valencià. Eixos dirigents, posteriorment, van arribar a ocupar en alguns casos llocs de responsabilitat en l’administració.

El Ministeri Fiscal també ha qüestionat Blanch per la seua relació amb l’expresident de la Generalitat, Francisco Camps, que s’enfronta a una petició per part d’Anticorrupció de dos anys i mig de presó per les presumptes il·legalitats comeses en relació al contracte per a l’expositor valencià de l’edició de Fitur 2009.

«Som amics. Va estar al funeral del meu pare, que es va produir fa un parell de mesos», ha explicat, afegint que tots dos es coneixen «des de la infància». «Però en l’àmbit del que estem parlant no tenia cap contacte», ha volgut aclarir.

Així, Blanch ha sostingut que l’antic mandatari valencià no va ser l’encarregat d’introduir-li en l’àmbit d’un dels capitosts de la trama: Álvaro Pérez, àlies «El Bigotes». El responsable de fer-ho va ser, segons ha apuntat, un «company d’estudis».

En concret va ser Pedro García Jimeno, exdirector general de la Ràdio Televisió Valenciana, qui li «va posar en contacte» amb «El Bigotes», amb qui es va reunir en un hotel al centre de València. «Vam intercanviar impressions i vaig ser jo qui li vaig proposar vindre a Madrid per a veure com funcionaven les empreses» de la trama, ha afegit.

L’exempleat de la trama ha continuat explicant que, «a banda de trossejar moltes coses», la trama buscava «penetrar a les institucions fins al punt d’obtindre el favoritisme de determinades persones». «Jo no vaig tindre problemes a signar res fins que em van posar davant papers que vaig dir que no signava. Senzillament, va arribar un moment en el qual em veia com a participant d’un acte de partit i jo mateix m’automarginava del que era l’àmbit de penetració institucional», ha postil·lat.

Comparteix

Icona de pantalla completa