Diari La Veu del País Valencià
La proposta «No em toques els versos!» acostarà l’obra de poetes valencians a alumnes d’ESO

La Direcció General de Cultura i Patrimoni engega la proposta «No em toques els versos!», que pretén «ser una eina d’acostament al gènere per als lectors més joves d’una forma lúdica i atractiva, a través de la mà dels mateixos poetes».

Amb l’objectiu de ressaltar la vitalitat i la pluralitat de la producció poètica actual valenciana, la iniciativa «mostra, no només la quantitat, sinó també la qualitat, del que s’està escrivint al nostre territori, evidenciant la pluralitat d’estils, influències i tendències que abasten tres generacions de poetes consolidats, i ho fem de primera mà, amb els autors, per a oferir eines atractives per a endinsar els més joves en el gènere poètic a l’aula», explica en un comunicat la directora general de Cultura, Carmen Amoraga.

Mitjançant aquesta proposta s’acostarà a l’alumnat de quart curs d’ESO els textos poètics mitjançant la presència dels mateixos poetes en una sessió en la qual els escriptors convidats i l’alumnat gaudiran no sols d’una lectura dels textos, sinó que interactuaran amb ells, amb la finalitat de conéixer el procés d’escriptura i oferir-los instruments que afavorisquen la lectura.

Un total de trenta autors i autores d’arreu del País Valencià s’han unit a aquesta activitat, que té entre els objectius «donar a conéixer els poetes dels diferents territoris, fugint de la centralització», així com «acostar els més joves al gènere d’una forma lúdica i atractiva, no només per a difondre l’obra de l’autor convidat, sinó perquè alhora coneguen la realitat del que s’està escrivint en aquests moments».

Es pot fer la sol·licitud fins al dia 30 de març del 2023 des de les biblioteques de qualsevol població omplint el formulari allotjat a la web de la Generalitat. Les sessions tindran lloc entre els mesos d’abril, maig i juny, explica la Conselleria d’Educació i Cultura. Una vegada feta la petició de sol·licitud dels poetes, s’acordarà el dia que siga més convenient, tant per als sol·licitants com per als poetes participants. En cada sessió participaran conjuntament dos poetes i les despeses seran assumides per la Direcció General de Cultura i Patrimoni.

El públic destinatari és, en la mesura que siga possible, alumnat de 4t d’ESO, motiu pel qual la majoria dels actes tindran lloc en horari de matí. No obstant això, també pot sol·licitar-se la possibilitat d’un acte obert al públic en general, celebrat en una biblioteca o equipament cultural de la localitat.

Els poetes que hi participen són Gràcia Jiménez (Sant Vicent del Raspeig, 1957) i Victòria Cremades (Novelda, 1966), Francesc Pastor Verdú (Mutxamel, 1962) i Noèlia Díaz-Vicedo (Agost, 1977), Tomàs Llopis (Beniarbeig, 1954), Juanjo Castelló (Muro, 1952), Vicent Berenguer (Banyeres de Mariola, 1955), Joaquim Cano (la Nucia, 1995), Ismael Sempere (Alfafara, 1995) , Vicent Botella (Gata de Gorgos, 1985), Maria Josep Escrivà (Grau de Gandia, 1968), Maria Rosa Sabater (Beniopa, 1961), Ramon Guillem (Catarroja, 1959), Mercè Claramunt (Puçol, 1964), Josep Piera (Beniopa, 1947), Joan Deusa (Gandia, 1993), Mari Carmen Sáez (Millars, 1958) i Josep Ballester (Alzira, 1961), Jaume Pérez Montaner (l’Alfàs del Pi, 1938) i Isabel Robles (València, 1948).

Completen la llista Marisol González (Nules, 1962), Susanna Lliberós (Vila-real, 1973), Bibiana Collado (Borriana, 1985), Lluïsa Lladó (Castelló de la Plana, 1971), Manel Pitarch (Vila-real, 1966), Josep Porcar (Castelló de la Plana, 1973), Aina G. Carbó (Castelló de la Plana, 1993), Josep Lluís Abad (la Vall d’Uixó, 1959), Pasqual Mas (Almassora, 1961) i Vicent Almela (la Vall d’Uixó, 1981).

Comparteix

Icona de pantalla completa