Diari La Veu del País Valencià
El síndic de Greuges amplia la investigació de l’IES de Mislata a altres centres amb problemes de salut mental

El síndic de Greuges ampliarà la investigació sobre els problemes de salut mental detectats entre els alumnes de l’IES La Moreria de Mislata (l’Horta Sud), ja que hi ha altres centres educatius que pateixen la mateixa situació.

«El problema va més enllà de Mislata i s’està produint en altres centres; actuarem en profunditat», ha avançat el defensor del poble valencià, Ángel Luna, en roda de premsa a les Corts després de presentar la memòria anual del 2022 de la institució.

L’objectiu és saber el grau de coordinació entre les conselleries de Sanitat i Educació respecte als problemes de salut mental, per la qual cosa el síndic demanarà tindre constància dels protocols i les actuacions que es duen a terme.

Luna, després de remarcar que l’expedient de Mislata continua la tramitació, ha lamentat que actualment la dotació de professionals especialistes en salut mental als centres educatius valencians és «molt escassa».

A principis d’aquest mes, el síndic va obrir una queixa d’ofici després que els mitjans de comunicació es feren ressò de la «situació extrema» de l’IES La Moreria de Mislata, absolutament «desbordat» pels problemes de salut mental i amb 15 menors amb el protocol per conductes suïcides o autolesions activat.

L’equip directiu havia traslladat a l’administració aquests fets, i també la falta de personal especialitzat i algunes deficiències en les infraestructures del centre, però, davant el que consideraven una «falta de resposta», van decidir dimitir en bloc el passat 8 de febrer.

Posteriorment, des de la Conselleria d’Educació es van posar en contacte amb l’equip directiu i, de fet, el 16 de febrer es va mantindre una reunió amb la directora territorial, Carmina Valenta, en la qual -segons van explicar fonts de l’IES- «va escoltar tots els problemes, mostrant una gran empatia i proposant solucions molt satisfactòries». Quant als recursos humans, es va agilitzar la incorporació urgent de dos docents de Pedagogia Terapèutica i un reforç d’orientació extra en aquest centre.

Comparteix

Icona de pantalla completa