Diari La Veu del País Valencià
AE-Agró organitza dos «diàlegs amb el govern» sobre la gigafactoria de Sagunt

Acció Ecologista-Agró clourà el programa «Decidim el Camp de Morvedre», que ha constat de sessions informatives i un taller de participació, amb dues jornades d’anàlisi i reflexió que es desenvoluparan el 24 i 27 de març. Es tracta de dos diàlegs, el primer amb representants de la Generalitat​​ i el segon, amb representants locals. Tots dos amb l’objectiu de «traslladar-los les conclusions a les quals han arribat els centenars de persones que han assistit a les activitats prèvies​ i escoltar el que, d’acord amb tot l’exposat, han de dir», explica l’organització.

«Serà el moment de compartir amb ells les pors i els dubtes», continua AE-Agró, després de tot el procés, «creat i dissenyat per repensar el futur de la comarca». En definitiva, es parlarà, «d’escenaris no desitjables», assenyala. «És a dir, aquells que, d’entre totes les situacions que no ens agraden i resulten perjudicials en l’àmbit econòmic, social i ambiental siguen les menys tolerables; establint així uns límits mínim​s​ al desenvolupament desenfrenat de grans infraestructures», afegeix.​

Per això, espera que els representants polític​s transmeten «la seua visió de com pensen que la gigafactoria de bateries elèctriques, l’AVE, l’ampliació del port i la resta de projectes, afectaran el patrimoni natural, cultural i històric d​e​l Camp de Morvedre​ i, per tant, el benestar de totes les persones que viuen i construeixen la comarca».

Així​, aquest divendres, 24 de març, hi haurà una trobada amb quatre representants de la Generalitat que pertanyen a diferents àrees que poden veure’s afectades. Concretament, amb Celsa Monrós,​ directora General de Canvi Climàtic, es plantejarà com el nou teixit industrial de les bateries elèctriques tindrà un impacte negatiu​ sobre la resiliència ​de la comarca. Pel que fa a les implicacions territorials i paisatgístiques, es comptarà amb Rosa Pardo Marín, directora general de Política Territorial i Paisatge. També es debatrà sobre afeccions als espais naturals i la consegüent pèrdua de biodiversitat amb Julio Gómez,​ ​director general de Medi Natural i d’Avaluació Ambiental. Dels aspectes més econòmics i de com contrarestar efectes negatius en aquest sentit, ​es parlarà amb José Vicente Sole​r, director general d’Economia Sostenible.

L’acte, moderat per Teresa Garcia i Muñoz, enginyera i política valenciana, començarà a les 18.30 h al ​ Consell Agrari de Sagunt. Per assistir, cal inscriure’s prèviament emplenant el següent formulari.

Seguidament, el dilluns 27 de març a les 18.30 h, hi tindrà lloc a la Casa Sánchez Coello, a Benifairó de les Vall​s, el segon diàleg, amb representants polítics de l’àmbit local. ​En particular, amb Pepe Gil, Roberto Rovira i Dario Moreno entre els candidats a l’alcaldia en Sagunt per a les pròximes eleccion​s municipals, i amb Toni Sanfrancisco i Salvador Costa, que es presenten per optar a la mancomunitat de la Baronia i de les Valls. També serà necessària inscripció prèvia.

Comparteix

Icona de pantalla completa