Diari La Veu del País Valencià
Presenten el llibre «La Valldigna, paisatges i prehistòria» aquesta setmana

La publicació La Valldigna, paisatges i prehistòria es presentarà dijous, a les 19.30 h, a la Casa de la Cultura de Tavernes i divendres, a les 19 h, al Monestir de Santa Maria, a Simat.

En aquesta obra extensa, hi han participat 17 investigadors sota la coordinació de Josep Fernández Peris i Virginia Barciela González, i també hi ha col·laborat l’especialista en temes de la Valldigna, Miquel Joan.

El volum està dividit en quatre grans apartats. El primer aborda els aspectes relacionats amb el medi natural, a partir de set capítols específics com són la geologia, la climatologia, el relleu geogràfic, la hidrologia i el món subterrani. A aquests estudis s’hi afig la biocenosi, amb la vegetació i la flora i la fauna del territori.

El segon fa referència al paisatge i els éssers humans i atén tres factors essencials per a comprendre la construcció del paisatge cultural en la Prehistòria i la seua estreta relació amb el medi natural: el Quaternari, els corredors naturals i els biòtops i l’ocupació del territori i el seu medi ambient.

La tercera part se centra en aspectes més concrets de la Prehistòria a la Valldigna. Huit capítols, concebuts des de diferents especialitats, en els quals s’analitzen el llinatge evolutiu de les primeres espècies humanes que van habitar la vall.

Finalment, el quart apartat està dedicat al patrimoni i el fet històric des d’un punt de vista reflexiu i pedagògic. Dos capítols que tornen a la idea principal de l’estret vincle que existeix entre la naturalesa i els éssers humans i entre el passat i el futur.

Comparteix

Icona de pantalla completa