Diari La Veu del País Valencià
La primavera comença forteta

La primavera de l’any passat va ser fresqueta i plujosa fins al mes de maig, però enguany pinta diferent.

No soc molt de fiar-me de les previsions a mitjà i a llarg termini, però si ens fem cas del que apunta el Centre Europeu de previsió (ECMWF), estem encetant una primavera que acabarà sent calorosa i no massa plujosa.

Els mapes de temperatures previstes per abril i maig donen temperatures per damunt dels valors normals al País Valencià. Més calor en abril que en maig… Veurem com quedem, perquè els mapes que fan referència a la puja indiquen que plourà més o menys el que plou a les nostres latituds els mesos primaverals.

Però el Centre Europeu no només dona calor al País Valencià, les estimacions donen temperatures per damunt de les normals a tot el continent.

Les previsions de pluja no són per a tirar coets, però no són tan pessimistes.

I tot indica que l’ascens tèrmic ja el començarem a notar hui mateix. Un dia assolellat, amb pocs núvols i només alguna boirina en començar i acabar el dia, i amb temperatures que a les comarques més centrals i a l’Alt Vinalopó tocaran els 25 graus.

Demà dimecres la nit serà menys fresca i les temperatures pujaran un parell de graus al centre de la jornada.

Dijous serà el dia més càlid de la setmana, amb temperatures que també pujaran a la costa situant-se a prop dels 30 graus allà on el ponent es deixe sentir més, i de cara al pròxim cap de setmana tampoc es veuen canvis… Potser l’única cosa que canviarà serà l’horari, ja que la matinada de dissabte a diumenge passarem a l’horari d’estiu (avançarem una hora els rellotges i a les 2 seran les 3).

Passeu bon dimarts… ploga o faça sol, faça fred o calor.

Comparteix

Icona de pantalla completa