Casado diu al jutjat que repetiria «si es pot tolerar» que es castigue els xiquets que parlen castellà a l’escola

L’exlíder del PP declara per la querella de la Generalitat i un grup d’advocats per delicte d’odi i calúmnies

L'exlíder del PP Pablo Casado ha assegurat aquest dilluns en un jutjat de Barcelona que tornaria a fer el discurs en què va qüestionar si «es pot tolerar» que professors no deixen anar al lavabo els alumnes que no parlen català o els posen pedres a les motxilles. Ho ha dit per videoconferència arran d'una querella del denominat Equip d'Advocats Independents i la Generalitat de Catalunya per unes declaracions polítiques que va fer arran del cas de la família d'una xiqueta d'una escola de Canet de Mar (el Maresme) que va demanar que li feren un 25% d'hores de classe en castellà. La causa es va obrir per un delicte d'odi i de calúmnies. El Suprem la va remetre a un jutjat barceloní quan Casado va deixar de ser diputat.

Segons han explicat a l'ACN fonts jurídiques, Casado ha declarat durant aproximadament una hora i només ha respost les preguntes de la seua defensa i del magistrat instructor. La fiscalia no ha estat present a la declaració. L'exlíder popular ha explicat que quan va fer aquelles declaracions arran de la polèmica de Canet ell es va fer diverses «preguntes retòriques», algunes de les quals basades en notícies en mitjans de comunicació de prestigi, que encara estan disponibles i que no han rebut cap querella per part de ningú per aquelles informacions.

Preguntat per si havia contrastat aquelles informacions, Casado ha admés que no, però ha remarcat que es va refiar d'informacions de mitjans contrastats. A més, ha afegit que també tenia informació sobre la qüestió de la immersió lingüística per altres fonts, com entitats cíviques catalanes, la mateixa família de la menor de Canet o altres casos judicialitzats com els dels docents investigats per comentaris a fills de guàrdies civils després de l'1-O a Sant Andreu de la Barca o la Seu d'Urgell, casos ja arxivats.

Segons Casado, ell va fer un discurs des de Galícia com a líder polític i emparant-se en la seua inviolabilitat parlamentària. En aquest sentit, ha dit que tornaria a fer el mateix discurs i que volia defensar els alumnes catalans que no volen tindre immersió lingüística. A més, ha remarcat que no va acusar els professors i mestres de fer res en concret, sinó que va acusar els partits polítics independentistes i al PSOE d'emparar possibles actituds com aquelles.

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.