Diari La Veu del País Valencià
PP i Cs bloquegen la renovació dels òrgans estatutaris amb el mandat caducat

El bloqueig per a renovar els òrgans estatutaris que tenen els mandats caducats, com ara la Sindicatura de Comptes o el Consell Jurídic Consultiu (CJC), es manté a unes hores que acabe el termini a les 18 h d’aquest dilluns. Ciudadanos ja descarta la possibilitat d’acordar-los amb els grups del Botànic, sense el PP, mentre aquest últim justifica el rebuig en la necessitat de presentar candidats independents i no «amb el carnet del partit en la boca».

Així s’han posicionat representants dels grups del Botànic, excepte el PSPV, i de Cs i Vox, així com el president del PP, Carlos Mazón, després d’una reunió urgent entre les síndiques convocada per Cs per a desbloquejar la renovació dels òrgans.

La síndica de Cs, Mamen Peris, ha explicat que descarten una possible renovació pactada amb el Botànic per «coherència» i perquè no ha sigut possible arribar a un consens ampli al costat del PP. «Ciudadanos no serà crossa ni del PP ni del Botànic», ha recalcat, i ha acusat el PP de frustrar el consens per interessos partidistes.

Per part del Botànic, la síndica de Compromís, Papi Robles, ha mostrat la seua decepció per «veure el PP jugant amb les institucions i permetent que una persona condemnada continue en el Consell de Transparència», en al·lusió al candidat que van proposar en aquest òrgan que precisament és l’aspirant de Vox a la Presidència de la Generalitat, Carlos Flores Juberías, condemnat el 2002 per violència contra la seua exmuller.

«Aquest és el partit que vol governar aquest país», ha assenyalat en al·lusió al PP, i ha lamentat que «Catalá haja dit en tot moment que estava negociant quan és completament mentida». A més, ha remarcat que hi ha temps per a tancar un acord i ha tornat a advocar per un consens ampli entre els cinc grups.

Com a portaveu adjunta d’UP, Estefania Blanes ha coincidit que el PP «no ha tingut mai voluntat de consens», mentre ha reconegut que Cs sí que va mostrar disposició a negociar, i en què és necessari arribar a un acord ampli. «Mai hem dit que estem disposats a signar només amb Cs ni hem descartat signar amb el PP», ha recalcat, i ha acusat el PP d’estar pensant en un pacte de govern amb Vox, ja que manté Flores.

Per part seua, a preguntes dels periodistes a Alacant, Mazón ha reiterat que el PP vol despolititzar els òrgans. «Volem gent professional, independent», ha afirmat. També ha rebutjat que es pretenguen renovar «a última hora» en el ple final de la legislatura convocat de manera extraordinària per a la setmana vinent.

Comparteix

Icona de pantalla completa