Diari La Veu del País Valencià
Nostra Terra celebra el recurs de les Corts contra el macroprojecte Magda

L’associació Nostra Terra ha celebrat l’esmena que s’ha aprovat a les Corts, a instància de Compromís, que permetrà paralitzar projectes aprovats pel Govern espanyol si no tenen el vistiplau del Consell. «És una gran notícia», han ressaltat.

En l’apartat 3 es demana al Consell que, en cas que el Govern espanyol no complisca els acords de les Corts, s’utilitze la via jurisdiccional per a presentar recurs contra les autoritzacions que l’executiu espanyol aprove, segons ha indicat l’associació en un comunicat.

Des de Nostra Terra han destacat que el projecte Magda «fa mesos que rep informes desfavorables de diferents organismes de la Generalitat, però tot i així el Govern espanyol, a inicis de febrer, va publicar una declaració d’impacte ambiental favorable, el primer pas administratiu per a materialitzar el projecte».

Després de l’aprovació, la consellera d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Energètica, Isaura Navarro, va considerar «inadmissible que es prioritze la decisió de Madrid per damunt dels informes negatius que ha emès la Generalitat, que és qui té la competència en gestió del territori».

Per a l’organització, les mesures compensatòries que contempla la declaració d’impacte ambiental «tampoc no acaben de convèncer»: «no volem mesures compensatòries, volem que no s’execute Magda», han manifestat, al mateix temps que han denunciat que es tracta d’un «model extractivista que no dona cap benefici al territori i que està en contra de la voluntat dels habitants».

En aquest sentit, Nostra Terra ha assegurat que l’acord que s’ha pres a les Corts és «essencial» i «una gran notícia», atès que «reforça el compromís del govern autonòmic per defensar els ciutadans de macroprojectes que es dissenyen en despatxos, a molts quilòmetres dels territoris afectats».

El president de Nostra Terra, Miguel Ángel Rodrigo, ha indicat que tenen la intenció de «lluitar per totes els vies possibles, i tindre el Govern autonòmic i la Diputació provincial al nostre costat ens dona força i esperança».

Comparteix

Icona de pantalla completa