Diari La Veu del País Valencià
Irene Montero defensa les polítiques de vivenda del Consell

La ministra espanyola d’Igualtat, Irene Montero, ha destacat que les polítiques de la Vicepresidència Segona i Conselleria d’Habitatge i Aquitectura Bioclimàtica que dirigeix Héctor Illueca (UP) són un «exemple en matèria de garanties del dret a l’habitatge».

Montero ha acudit aquest dissabte a València, on ha mantingut una reunió amb Héctor Illueca per a per a abordar els avenços en les polítiques d’habitatge del Consell i «parlar de com garantisca el dret a l’habitatge per sobre dels especuladors i els voltors que volen convertir en negoci el que és un dret», una situació que afecta particularment les dones, ha explicat en declaracions als mitjans abans de la trobada.

La ministra d’Igualtat ha posat l’accent en el fet que «quan un govern es dedica a garantir drets fonamentals i a protegir l’habitatge com està fent Héctor Illueca això beneficia de forma particularment positiva a les dones», perquè són les que «porten a la seua esquena sempre les pitjors conseqüències d’aquestes polítiques neoliberals que imposen la lògica del negoci i l’especulació per sobre de la lògica del dret. En aquesta línia, Montero ha agraït a Illueca el seu treball incansable» i com ha superat «molts obstacles i moltes resistències».

Per la seua part, Illueca li ha expressat a Montero la seva preocupació per la situació de la Llei Estatal d’Habitatge, que continua paralitzada en el Congrés dels Diputats. En referència a això, Héctor Illueca ha alertat que «estem en una situació d’emergència residencial», i per això li he traslladat a la ministra la importància de la seua aprovació «en el termini més breu possible per a afrontar amb garanties la crisi en la qual estem immersos».

El vicepresident valencià ha assenyalat que «amb la Llei Estatal d’Habitatge no pot passar el mateix que ha passat amb la Llei Mordassa. El contrari seria una traïció als votants per part del PSOE i una falta de respecte a les persones que estan sofrint l’augment en el preu dels lloguers o que poden veure’s exposats a desnonaments a conseqüència de la pujada de tipus anunciada pel Banc Central Europeu».

Pel que fa a aquest tema, Illueca ha advertit que «el PSOE ha de decidir si cedeix davant els lobbies immobiliaris, que estan pressionant perquè aquesta llei no siga aprovada, o si legisla a favor de la immensa majoria de la ciutadania que necessita amb urgència canvis estructurals en el mercat immobiliari».

Finalment, ha manifestat que la situació de la Llei Estatal d’Habitatge «fa constatar les limitacions que suposa governar al costat del PSOE amb aquesta correlació de forces al Govern d’Espanya i també al de la Comunitat Valenciana. Avenços que no arriben, que arriben tard o simplement desvirtuats: sense anar més lluny, ho estem veient amb els abusos que s’estan produint en el preu dels aliments, i que ens fan aspirar a governs progressistes amb una correlació favorable a l’alternativa al PSOE per a fer avançar les polítiques que la ciutadania necessita».

Comparteix

Icona de pantalla completa