Diari La Veu del País Valencià
El XXIV Aplec de la Federació de Dolçaina i Tabal se celebrarà al Verger

La Federació Valenciana de Dolçaina i Tabal celebrarà el seu XXIV Aplec al Verger (la Marina Alta) el pròxim dissabte, 25 de març. Enguany hi col·laboren l’Espai de Música Jove del Verger i la seua Colleta, amb 23 anys de trajectòria com a escola; l’Esclat del Verger, que celebrarà el seu 20é aniversari, i Tocant i Rodant, una parella de dolçaina i tabal que, amb 25 anys de recorregut, edita el primer disc: Aprendre. Un àlbum que serà presentat en un acte previ a la Casa de Cultura amb un concert de Tocant i Rodant & AlVent.

L’Aplec començarà dissabte a les 8.30 h amb una cercavila matinera a l’antiga protagonitzada per parelles de dolçaina i tabal que formen part de la història del Verger i a la qual es poden unir els músics que desitgen participar-hi. A continuació, hi haurà un esmorzar popular i, tot seguit, s’inauguraran la Fira de lutiers, a la plaça de l’Ajuntament, i l’exposició «La dolçaina i el tabal al Verger, del passat al present», a la Torre dels Ducs de Medinaceli.

Posteriorment, a les 11 h, la trobada comptarà amb referents de la música tradicional i la música per a colles de dolçaina i percussió, per tal d’establir un espai de reflexió en forma de xerrades i taules redones. Així, Fermín Pardo i Marc Peña seran els ponents de la conferència «La jota valenciana en la tradició de la dolçaina i el tabal». Seguidament, tindrà lloc la taula redona «Passat, present i futur de la composició musical per a colles de dolçaina i percussió», amb els ponents Antonio de la Asunción, Juan Carlos Sempere Bomboi i Mario Roig Vila.

A la vesprada, es farà la recepció de totes les colles participants amb l’habitual cercavila pels

carrers del Verger que conclourà a la plaça de l’Ajuntament amb la interpretació conjunta d’un

repertori representatiu del poble. A més, a les 20 h, hi haurà una actuació d’Urbàlia Rurana.

A la nit, es farà l’habitual sopar de germanor i després el concert de cloenda, amb Fricativa Sonora, Xavi Sarrià i DJ Trapella.

Comparteix

Icona de pantalla completa