El govern espanyol descarta fer el tram de l’A7 entre Vilanova d’Alcolea i l’Hospitalet de l’Infant

Carles Mulet lamenta que l’Estat abandone «una infraestructura que fa dècades que hauria d’estar en marxa»

El govern espanyol ha respost al senador de Compromís, Carles Mulet, que descarta construir el tram pendent de l'autovia A7, entre Vilanova d'Alcolea (la Plana Alta) i l'Hospitalet de l'Infant (el Baix Camp).

Mulet havia reclamat l'obra, que s'havia de fer entre 2010 i 2019. L'Estat justifica que el tram de l'A7 de Castelló i l'Ebre «tindria un potencial de captació de trànsit reduït» amb l'AP-7 alliberada de peatges i que seria «una infraestructura molt costosa de construir i mantenir amb una demanda no elevada i una rendibilitat socioeconòmica reduïda». En la missiva també s'assenyalen «els notables impactes socials i ambientals» de l'A7 i es defensa que «l'alternativa més favorable és actuar sobre l'autopista AP-7», segons un informe previ.

Mulet lamenta que l'Estat «abandone» el projecte de l'autovia A7 a les comarques del nord del País i les Terres de l'Ebre i ha defensat que al tram valencià només caldria ampliar l'actual CV10. «No poden ara exagerar un impacte insostenible per a rebutjar una infraestructura que fa dècades que hauria d'estar en marxa», ha reivindicat el senador de Compromís.