Des del govern de la Diputació d’Alacant asseguren que Cs «s’ha entregat a Puig i als catalanistes»

Diuen que complirab la llei per a «regularitzar» els assessors dels diputats trànsfugues

L’equip de govern de la Diputació d’Alacant ha reiterat que no cessarà de les seues competències els diputats de Cultura i d’Infraestructures, Julia Parra i Javier Gutiérrez, que van abandonar Ciutadans i van passar al grup de no adscrits després de discrepar amb la direcció del partit taronja. Des de la Diputació informen també que els tècnics de la institució treballen per a «regularitzar conforme a la llei i al reglament» de la corporació la situació dels assessors d’aquests dos diputats.

Així s’ha expressat aquest divendres la vicepresidenta segona i portaveu de l’equip de govern, Ana Serna, en roda de premsa acompanyada pels diputats Javier Sendra, Alejandro Morant i Juan de Dios Navarro.

Prèviament, els portaveus del PSPV i de Compromís a la Diputació, Toni Francés i Gerard Fullana, han anunciat que emprendran accions legals contra el president de la institució, Carlos Mazón, si no cessa els huit assessors dels diputats «trànsfugues». Consideren que no fer-ho significaria incórrer en un cas de prevaricació i malversació de fons públics. Els dos portaveus dels grups de l’oposició han demanat, també, un ple extraordinari per a debatre el cessament dels dos diputats no adscrits.

Respecte a això, Serna ha reiterat que Gutiérrez i Parra mantindran les seues competències, i ha afirmat que l’equip de govern continuarà «unit i cohesionat» durant el temps que queda de legislatura. «Ho farem complint escrupolosament i en tot moment la llei i el reglament a la Diputació», ha sostingut. «Els tècnics del departament de Personal, Secretaria i Intervenció han iniciat els treballs per a regularitzar conforme a la llei i al reglament d’aquesta casa, i no conforme als desitjos de l’oposició, tot el que està relacionat amb els diputats i els assessors adscrits a les seues àrees», ha dit. Serna també ha dit que la figura del diputat no adscrit és «completament legal», i ha afegit que «no hi ha jurisprudència al respecte». També ha assegurat que «no consentirem que desestabilitzen un govern que funciona i que és estable».

Al seu torn, aquesta mateixa diputada ha assegurat que l’actitud de la cúpula de Cs amb els diputats no adscrits respon «al peatge que han de pagar per haver sol·licitat la rebaixa de la tanca electoral del 5% al 3%». «El que queda de Cs s’ha entregat a Ximo Puig, als catalanistes i a l’extrema dreta de Podem per a desestabilitzar», ha sentenciat Serna.