Diari La Veu del País Valencià
Tal dia com hui del 2010 Angelina i els Moderns i Els Trons van actuar en el I Aplec Modernista del Barcelonès

El 20 de març del 2010 Angelina i els Moderns i Els Trons van actuar en el I Aplec Modernista del Barcelonès, celebrat al centre cultural La Farinera del Clot. El concert s’emmarcava en una jornada de reivindicació del pop català dels anys seixanta i va culminar amb un duel de punxadiscos «en rigorós vinil» entre Selectors Badabadoc i Dj Phil Musical.

Angelina i els Moderns, grup de la cantant i compositora Helena Casas (Barcelona, 1973), integrant també de Conxita i Pomada, recupera, al capdavant d’un sextet de músics.

composicions originals del pop i ie-ié català dels seixanta: artistes com ara Núria Feliu, Maria Cinta, Lita Torelló o Dodó Escolà. Va participar en l’espectacle de Cap d’Any (2008-2009) de TV3. El 2009 va publicar un disc amb el nom del grup i el 2020, Gran Reserva.

Per part seua, Els Trons, banda sorgida a Barcelona el 2009, encapçalada pel guitarrista Marc Argenté i Marcel Cavallé, reivindica el so garatge fuzz dels seixanta. El seu so es basa en versions adaptades al català del rock i el folk nord-americà de la collita del 66 (Music Machine, Love, Byrds). El 2009 van editar l’àlbum Els Trons; el 2010, l’EP Demà m’afaitaràs, i el 2011, 7&7. El seu lema: «Bon cop de fuzz garatgers de la terra!»

Comparteix

Icona de pantalla completa