Diari La Veu del País Valencià
L’esquerra alternativa conflueix a Crevillent

Acord municipal per a les eleccions municipals a Crevillent (Baix Vinalopó). Aquesta localitat de 30.000 habitants, governada amb la suma dels regidors de Compromís, PSPV i l’Esquerra de Crevillent, comptarà amb una candidatura conjunta que unirà tres formacions. Es tracta de Compromís, partit que a hores d’ara n’ostenta l’alcaldia; d’Esquerra Unida del País Valencià (EUPV) i de l’Esquerra de Crevillent, agrupació local en què està inserida Esquerra Republicana del País Valencià.

L’acord, que se signarà el 21 de març, està adreçat a integrar una llista única per a agrupar «les distintes sensibilitats progressistes de Crevillent». Els signants asseguren que aquest fruit és pacte «de les bones relacions i de la gran experiència que ha suposat la participació d’aquestes formacions en el govern del canvi». Cal recordar que aquesta localitat va estar governada per César Augusto Asencio, del PP, entre 1995 i 2019, i les forces que governen actualment volen continuar treballant «per la revitalització i la transformació de Crevillent».

Virginia Moriel, portaveu local de Compromís, ha expressat que «més enllà de les sigles, som persones a les quals ens uneixen les mateixes inquietuds». Ana Vanessa Mas, de l’Esquerra, afegeix que «ens unim per la responsabilitat que tenim de seguir construint un Crevillent cada dia més viu». I Josep Antoni Conejero, d’EUPV, ha advertit que sense aquesta unió seria més factible la possibilitat que «torne un govern de dreta i d’extrema dreta a la ciutat. Per aquest motiu, hem decidit sumar forces i aparcar les possibles diferències».

Cal recordar que al 2019 l’esquerra municipal va poder governar Crevillent gràcies a un marge ben escàs de vots: els partits d’esquerres van sumar 106 vots més que els de dretes.

En altres localitats pròximes com Santa Pola o Elda s’han festat pactes similars.

Comparteix

Icona de pantalla completa