Diari La Veu del País Valencià
Un projecte educatiu ajuda a regenerar el mont després de l’incendi a l’Alt Palància

El Col·legi Rural Agrupat (CRA) Peña Escabia ha impulsat un projecte educatiu de reforestació per a ajudar a regenerar el mont després de l’incendi de l’Alt Palància el passat mes d’agost.

L’activitat ha consistit en la plantació d’arbres en vivers locals, als termes de Begís i de Toràs, amb la idea que puguen ser utilitzats a curt i mitjà termini en les places de reforestació de la zona ensinistrada.

L’Àrea de Joventut de la Mancomunitat de l’Alt Palància s’ha sumat a aquesta iniciativa, que posa de relleu que «totes les mans són necessàries» per a la reforestació de la zona afectada pel foc, segons explica l’entitat en un comunicat.

La recuperació del territori afectat per l’incendi d’agost a l’Alt Palància és un projecte que busca la implicació de tota la societat en la prevenció dels incendis forestals, a més d’extraure aprenentatges sobre el que ha passat i exercir una gestió sostenible que evite nous sinistres.

Les iniciatives van sorgir des del primer moment «i s’estan concretant en accions de restauració del mont cremat dirigides a totes les franges d’edat». En aquesta ocasió, el protagonisme recau en la infància i en la joventut.

El projecte compta amb la col·laboració d’agents mediambientals de la Generalitat i Oriwa, una associació nascuda amb la vocació de recuperar l’espai afectat, però també la vida social i econòmica de la zona. A la comarca, el foc va arribar a Begís, Toràs, Teresa, el Toro, Viver, Xèrica, Sacanyet, Barraques i Altura, amb 20.000 hectàrees calcinades.

Comparteix

Icona de pantalla completa