Diari La Veu del País Valencià
Igualtat destina 12,7 MEUR en ajudes a refugiats d’Ucraïna sense recursos suficients

La Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives destina 12,73 milions d’euros per a la concessió d’ajudes directes a persones refugiades afectades pel conflicte d’Ucraïna que estiguen empadronades al País Valencià i manquen de recursos econòmics suficients.

Es tracta d’una ajuda que gestionen les comunitats autònomes, a través d’una subvenció atorgada a les mateixes pel Ministeri d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions, segons ha informat la Generalitat . Té un caràcter «singular i excepcional» i s’atorga «pel seu interés públic, social i humanitari». Està derivada de l’afluència massiva de persones desplaçades procedents d’Ucraïna, amb l’objectiu d’assegurar la cobertura de les seues necessitats bàsiques. El País Valencià, amb més de 42.000 persones procedents d’Ucraïna acollides, està al capdavant de l’Estat tant en termes absoluts com en proporció a la població.

La quantia de l’ajuda serà de 400 euros al mes per persona adulta, quantitat a la qual se sumaran 100 euros al mes per persona menor d’edat a càrrec, per un període màxim de sis mesos. Podran accedir-hi les persones que hagen obtingut l’estatut de protecció temporal a persones afectades pel conflicte d’Ucraïna que estiguen empadronades en algun municipi valencià.

Així mateix, no han de disposar de mitjans econòmics suficients i els ingressos mensuals no han de superar la quantitat establida per l’Ingrés Mínim Vital. Aquesta ajuda és incompatible amb la percepció de recursos, actuacions i serveis del sistema nacional d’acollida protecció internacional de la Secretaria d’Estat de Migracions.

En cas que el pressupost siga insuficient per a atendre a totes les persones beneficiàries pel període màxim de sis mesos, s’aplicarà un criteri de repartiment proporcional de manera que a totes elles se’ls concedisca les mateixes mensualitats. El termini de presentació de sol·licituds s’obri aquest dijous, 16 de març, i finalitza el 31 de març a les 15 hores.

Comparteix

Icona de pantalla completa