Els expropiats de Parc Sagunt II protestaran amb una falla contra l’«espoli»

Tindrà lloc aquest dijous a Puçol

Els expropiats dels terrenys de Parc Sagunt II es concentraran aquest dijous a Puçol (l’Horta Nord) i cremaran una falla en protesta per l’«espoli» i el «maltractament» de les administracions «que rebutgen el preu just marcat pel jurat d'expropiació i porten el procés als tribunals per a pagar menys i més tard», segons han anunciat.

La protesta es duu a terme un dia abans de l'acte de col·locació de la primera pedra de la gigafactoría de Volkswagen que presidirà el divendres el rei espanyol Felip VI.

Amb el suport de La Unió Llauradora i Ramadera i l'Associació Valenciana d'Agricultors (AVA-Asaja), desenes d'afectats expressaran el seu «malestar» enfront de l'Ajuntament de Puçol amb el lema «Sí a Volkswagen, però no a costa de la butxaca dels agricultors».

Posteriorment, cremaran una falla que consistirà en un ninot elaborat de cartó i fusta, vestit amb roba d'agricultor i acompanyat per diversos cartells reivindicatius.

Totes dues organitzacions agràries sol·liciten a la Generalitat Valenciana i el govern espanyol que retiren les demandes interposades per la via contenciós-administrativa davant el Tribunal Superior de Justícia i «accepten pagar el preu just marcat pel jurat d'expropiació als propietaris».

 

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.