La campanya Reciprocitat Ara s’apunta a les diverses mascletades de Falles i Gaiates

Els responsables consideren que À Punt ha perdut un any més l’oportunitat d’ampliar audiència en la retransmissió de les festes

«Mascletà per la reciprocitat!» és el lema amb què la campanya Reciprocitat Ara! s’apunta a les diverses mascletades de Falles i Gaiates i felicita tota la ciutadania que ara està en festes.

La campanya recorda que, «en uns temps on les imatges circulen a "cor que vola" per tots els mitjans audiovisuals existents, continuar impedint la reciprocitat de les ràdios i TV públiques de tot el nostre àmbit lingüístic es converteix en un límit incomprensible de la festa i de la llibertat d'informació». «Un límit, a més, inacceptable, innecessari i antidemocràtic», afirma.

Els responsables de la iniciativa consideren que «la nostra radiotelevisió pública À Punt i les empreses anunciadores, han perdut un any més l'oportunitat d'ampliar els seus nivells d'audiència, en desaprofitar l'important ressò que podrien tindre la retransmissió dels principals esdeveniments festius de les Falles i les Gaiates de Castelló de la Plana, si gaudiren de la normalitat que suposaria la reciprocitat plena». I afegeixen: «La ceguesa de no veure la potencialitat de les nostres festes –i d'altres continguts- com a mecanisme per a guanyar xifres rellevants de quota de pantalla, només és comparable a la mediocritat en la qual ens submergeixen els nostres governants, quan obliden la seua responsabilitat de dirigir el País».

Segons Antoni Infante, portaveu de la campanya: «La preferència dels nostres líders i lideresses, per ser i comportar-se com a simples delegats territorials del govern de Madrid, en lloc d'un autèntic govern valencià, els converteix en part de la gent que ens domina, però no en part de la gent que ens dirigeix. Es veu que, lamentablement, eixe és el lloc que han elegit per a passar a la història».

Des de Reciprocitat Ara! insisteixen que «no n'hi ha cap impediment tècnic que impossibilite la reciprocitat, que només es deu a decisions polítiques condicionades per la mediocritat o per la por a desafiar l'ordre centralitzador que tant de mal fa a la nostra llengua i cultura i la normalitat democràtica».

D’altra banda, reconeixen i es feliciten «pels avanços assolits en la cooperació entre les corporacions dels mitjans de comunicació públics del País Valencià, les Illes Balears i Catalunya», però recorden que «sense una veritable reciprocitat plena, no estarem en condicions d'aprofitar totes les sinergies culturals, tècniques i de mitjans que podrien desenvolupar-se».

Finalment, Reciprocitat Ara! desitja a tota la ciutadania concernida per aquestes festes, que les aprofiten per a gaudir-les i empoderar-se.

 

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.