Diari La Veu del País Valencià
L’IPC creix un 6% interanual al País Valencià

L’Índex de Preus de Consum (IPC) al País Valencià va pujar un 6% al febrer respecte a un any abans, i la taxa intermensual va augmentar en un 0,9%, segons dades fetes públics aquest dimarts per l’Institut Nacional d’Estadística (INE).

Al conjunt de l’Estat, l’IPC interanual es va situar en el 6%, una dècima per damunt del mes anterior. La taxa de variació mensual va ser del 0,9%, i la inflació subjacent va créixer una dècima respecte al mes de gener, fins al 7,6%, la més elevada des de desembre de 1986.

La taxa interanual de Catalunya (5,6%) es va situar per davall de la mitjana estatak (6%), que per a dalt va estar liderada per Castella-la Manxa (6,9%), Canàries (6,8%) i Andalusia i Múrcia (les dues amb un 6,6%). El major augment intermensual es va produir a Canàries, amb cinc dècimes més, mentre que a Madrid i Navarra es va reduir una dècima i a Extremadura, 0,9 punts percentuals.

Els preus que més van pujar al febrer al País Valencià respecte al mateix mes d’un any abans van ser els de aliments i begudes no alcohòliques (17,2%), begudes alcohòliques i tabac (8,9%) i hotels, cafès i restaurants (8,7%).

Van pujar, en menor mesura, els preus de vestit i calçat (3,3%), oci i cultura i transport (2,9%), comunicacions (2,3%), ensenyament (1,4%) i medicina (0,8%), i només van baixar els preus d’habitatge (-9,2%).

Comparteix

Icona de pantalla completa