Diari La Veu del País Valencià
Fa 10 anys, a DLV: «Canal 9 no pot retransmetre la “Cremà” després d’acomiadar 600 treballadors»

El comité d’empresa ha indicat que s’ha tret aquest acte de la programació perquè la cadena no disposa, malgrat els serveis mínims decretats, de personal suficient «després d’haver deixat en el carrer a més de 600 treballadors».

La programació de Televisió Valenciana facilitada als mitjans de comunicació inclou per a demà, dia 19, «Cinema de nit» entre les 22 h i les 01.45 hores del dia 20. Es tracta de la segona ocasió en què Canal 9 no retransmet la «Cremà», l’acte principal de les Falles de València, ja que l’any passat es van convocar aturs davant la falta d’informació de l’ERO, engegat a finals del 2012 i que afectarà un màxim de 1.198 empleats (el 70,6% de la plantilla).

En les falles del 2013, per primera vegada en 23 anys, Canal 9 no farà cap connexió en directe ni en la seua cadena de capçalera ni en el servei de 24 hores i, en lloc de la «Cremà», emetrà una pel·lícula de la saga de Harry Potter.

Segons el comité d’empresa, la cadena pública autonòmica «no ha acceptat cap de les propostes fetes pel comité per a desconvocar o reduir la vaga» i no disposa de personal suficient per a l’emissió. El comité recorda que bona part de la programació d’aquestes falles estan duent-la a terme treballadors que aniran al carrer el 31 d’agost, dia en què finalitzarà l’ERO, i assegura que la direcció de Canal 9 està cometent «irregularitats».

Entre altres, cita l’acumulació d’hores extra, la contractació de productores externes i canvis de categoria laboral dels treballadors. El comité d’empresa de RTVV ha tornat a reclamar la paralització de l’ERO, el retorn dels treballadors acomiadats i el plantejament d’un “autèntic” projecte de futur que garantisca als valencians una televisió “pública, de qualitat i en valencià”. Consultat Canal 9, ha manifestat que no té previst fer declaracions sobre aquestes qüestions, i ha recordat que l’any passat ja no es va retransmetre la «Cremà».

Comparteix

Icona de pantalla completa