Diari La Veu del País Valencià
El parc natural de la Font Roja acull la Trobada d’Escriptors de l’Alcoià i el Comtat

La Trobada d’escriptores i escriptors de l’Alcoià i el Comtat es va celebrar al parc natural de la Font Roja d’Alcoi dissabte passat, 11 de març, i va homenatjar Isabel-Clara Simó. L’acte, convocat per la Coordinadora pel valencià, es va convertir en un punt de reunió dels lletraferits d’aquestes comarques i d’altres que també s’hi van sumar.

Primer, es va inaugurar el «Mirador de les Lletres», on s’han recobert les vidrieres interiors del mirador de la Font Roja amb vinils, dissenyats expressament per Geno Zara, amb fragments d’obres d’Isabel-Clara Simó, Joan Valls, Jordi Valor, Francesc Bernàcer, Adela Payà, Manuel Rodríguez Martínez, Beatriz Cort, Adrián Miró, Juan Gil-Albert, Carme Miquel, Enric Valor, Joan Fuster i Vicent Andrés Estellés. Tots els textos giren al voltant d’Alcoi o el paratge de la Font Roja i són d’autors que ja no es troben entre nosaltres. Francesc Gisbert i Jordi Tormo, organitzadors de l’acte, consideren que ara, a més d’admirar el paisatge natural, els visitants del parc tindran l’oportunitat de fer un tast literari.

Mirador de les Lletres

En la Trobada, hi van participar autors com ara Jordi Raül Verdú, Mercè Climent, Juli Capilla, Jordi Tormo, Francesc Gisbert, Silvestre Vilaplana, Miquel Cruz, Josep Cortés, Joan Tomás, Sara Alcaraz, Francesc Pou, Josep Lluís Santonja, Paco Agulló, Ester Vizcarra, Vicent Santamaria o Sara Tecles. Tots han coincidit en la necessitat de fer més visibles els nostres llibres i compartir la informació d’actes, presentacions, novetats… a fi de fer-la arribar al públic. «És un tema pendent que s’ha de resoldre amb l’ajuda de les institucions (publicitat, coordinació, canals de difusió d’actes…), i també, amb la creació de bones xarxes socials per difondre la informació», van concloure. A més, van aprovar la creació d’un grup de treball, Gent de Lletres.

Comparteix

Icona de pantalla completa