Diari La Veu del País Valencià
Fa 24 anys Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries rebien el Premi Enderrock al millor grup de folk

El mes de març del 1999 Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries rebien el Premi Enderrock al millor grup de folk.

Aquest grup de folk de les Terres de l’Ebre va nàixer el 1992. Malgrat que és conegut pel nom dels seus tres primers components, Quico el Célio (Artur Gaya), el Noi (Quique Pedret), el Mut de Ferreries (Jordi Fusté), actualment està integrat per tres membres més: Jaume Matamoros (Josep Lanau), lo sinyor Bertomeu (Sergi Molina) i Vicent Ferrer (Quique Pellicer).

La formació ha fet una gran varietat d’espectacles i concerts al llarg de la seua trajectòria musical, de gran èxit per tot arreu gràcies a l’alta comicitat de la interpretació de les seues obres, combinada amb un alt compromís social i d’estima a la terra.

El 1994 va publicar el primer disc, Es cantava i es canta, i des de llavors n’han enregistrat més d’una dotzena.

Han rebut nombrosos reconeixements, entre els quals Millor grup de folk 1999 i 2000 al Mercat de Música Viva de Vic, i deu guardons Enderrock en diverses edicions. El 2005 el CoNCA (Consell Nacional i de les Arts) els va concedir el Premi Nacional de Cultura 2015, «per la seva tasca de recuperació i difusió del patrimoni musical popular i tradicional de la Catalunya sud, i com a representants d’una realitat dinàmica, inquieta i compromesa amb el territori».

Comparteix

Icona de pantalla completa