Convoquen protestes antitaurines a València

Les concentracions tindrà lloc aquest diumenge

El col·lectiu internacional Animanaturalis i la Plataforma Antitaurina d'Alfafar (l’Horta Sud) han convocat sengles protestes contra la temporada de bous de les Falles aquest diumenge, 12 de març, a València. La primera entitat n’ha organitzat una a les 11 h a la plaça de l’Ajuntament, a la qual també se sumarà l’associació d’Alfafar. Aquesta, per la seua banda, es concentrarà a les 16.30 h davant de la plaça de Bous, ja que «la tauromàquia és un espectacle en plena decadència que subsisteix a costa de subvencions milionàries i representa a una minoria de persones».

Un altre dels objectius de la plataforma és «protegir la infància d'aquests espectacles com reclama el comité de Drets del xiquet de l'ONU des del 2018 per la salut mental dels menors». Per això, exigeix «el compliment de la llei de protecció de la infància de la Generalitat Valenciana, protegint els menors d'espectacles que puguen implicar violència als animals».

«A les escoles de tauromàquia comencen des de ben xicotets a clavar banderilles a vedells i jonecs», afirma Diego Nevado Martínez, representant de la plataforma d'Alfafar.

Segons l’entitat, «totes les enquestes i dades oficials indiquen que és una minoria la que gaudeix d'aquest espectacle, però, no obstant això, és poderosa i obté tota mena de subvencions». Diners públics que, a parer seu, haurien de destinar-se a solucionar problemes socials més importants.

«Considerem que la tauromàquia és l'art de torturar a un animal fins a la mort amb finalitats lucratives i adoctrinant la infància de manera inapropiada tal com confirmen experts en infància i veterinaris», assenyala el col·lectiu. Per això, exigeixen que «s'acaben aquests festejos cruels amb els animals de manera urgent».

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.