Diari La Veu del País Valencià
Projecte Drago, el partit d’Alberto Rodríguez, se suma a l’Acord del Túria per al 28 de maig

Projecte Drago, liderat per l’exdiputat de Podem Alberto Rodríguez, ha segellat aquest divendres l’adhesió a l’Acord del Túria en un acte a Las Palmas de Gran Canària, on s’ha celebrat la quarta trobada de l’aliança que comparteixen Compromís, Més per Mallorca, Verds Equo, Coalició per Melilla, Moviment per la Dignitat i la Ciutadania de Ceuta, Chunta Aragonesista i Més País, el partit liderat per Íñigo Errejón. Tots aquests partits concorreran de manera conjunta a les eleccions autonòmiques i municipals del 28 de maig.

Rodríguez ha ressaltat que l’Acord del Túria representa forces de territoris «molt diversos de l’Estat» que es troben units per qüestions com ara la lluita per la sostenibilitat, el feminisme o la justícia social.

Errejón, també present, ha dit que es tracta «d’un dia alegre, d’un bon dia», perquè quan va començar l’aliança amb Compromís a les acaballes del 2021 es va dir que «cada vegada seríem més, i s’ha complert». «Hui ens presentem huit formacions polítiques que tenim en comú una manera de veure les coses i la filosofia de treballar d’igual a igual i reconèixer que sobre el territori té l’última paraula qui hi està ancorat».

Pel seu compte, Joan Baldoví, candidat de Compromís a la presidència de la Generalitat, s’ha mostrat «feliç» pel creixement del partit i per la «suma de sensibilitats» que representa la incorporació de Projecte Drago.

Comparteix

Icona de pantalla completa