Diari La Veu del País Valencià
Ual·la!, Jaume Barri i Het Fluisterhuis, entre altres artistes, al Sona Baixet

Enguany el Sona Baixet torna a oferir activitats artístiques i culturals per a tota la família el dissabte 1 i el diumenge 2 d’abril. Teatre, cinema, concerts, dansa i arts plàstiques són algunes de les propostes que inclou el cartell d’aquesta 9a edició, que es desenvoluparà de forma simultània en tres espais diferents: el Teatre del Raval, la Fundació Espurna i el carrer de Sant Ramon del barri del Raval.

El duo barceloní Ual·la! és una invitació constant al joc i a la creativitat. A través de la tablemusic, un gènere propi que es caracteritza per transformar el quotidià amb una intenció artística i creativa, plantegen interrogants sobre com millorar el món i els éssers que l’habiten, sempre al so de l’absurd i el somriure. Hi presentarà el tercer disc Play!, que relaciona elements dispars sense un sentit concret per a explotar les possibilitats creatives sense límits… Un concert amb ritmes que naveguen pel hip-hop, el spoken word o la bossa-nova. Tot un espectacle de prestidigitació oral.

Per part seua, Jaume Barri posarà en escena «Vet aquí un gat», un espectacle adreçat a xiquets i xiquetes a partir de 3 anys, amb contes de collita pròpia, cançons, elements visuals i moments participatius amb el públic, i també «Animació per a la mainada i més grandets», una obra d’animació participativa en la qual, mitjançant tota mena d’estils musicals, convida el públic a ballar en diferents formats, tot potenciant les relacions entre les persones.

D’altra banda, la companyia belga Het Fluisterhuis (la casa dels xiuxiuejos en neerlandés) oferirà històries musicals dirigides als més menuts (de 0 a 4 anys), un món fantàstic on el públic és convidat a compartir i viatjar per un recorregut embolicat de sons i imatges úniques. Amb el concert interactiu «Xiu Xiu» submergirà el públic en un univers de sons, ritme i moviment que estimula l’oïda dels infants i els fa gaudir del moment amb els acompanyants de qualsevol edat.

Així mateix, visitaran el Sona Baixet els artistes El Romperécords, Pierre Bastien, Dr. Truna, Enámbar Danza i el Ball de Sant Vito. També, el taller d’art amb Pepa Castillo, «Toca Madera» amb jocs de fusta i la Minidisco, amb El Triangulista com a mestre de cerimònies.

La programació serà idèntica per als dos dies amb la intenció de facilitar la conciliació de les famílies i de fer possible la creació de recorreguts alternatius per a no perdre’s cap esdeveniment.

Enguany el festival també recupera els dinars populars amb la instal·lació del Gastroespai, en col·laboració amb el col·lectiu Ca Saforaui. La venda d’entrades anticipades i abonaments per als dos dies està ja disponible al web www.sonabaixet.com i al web del Teatre del Raval amb un preu de 10 € i 12€ respectivament.

Comparteix

Icona de pantalla completa