Diari La Veu del País Valencià
La Agència Valenciana de Protecció del Territori té oberts 968 expedients

L’Agència Valenciana de Protecció del Territori (AVPT), en el seu primer any de funcionament, està treballant en 968 expedients, té un total de 279 ajuntaments adherits i, juntament amb la Conselleria de Política Territorial, ha xifrat en al voltant de 108.000 els habitatges posteriors al 1976, construïdes en sòl no urbanitzable susceptibles d’acollir-se als procediments que preveu la llei per a Minimitzar Impactes.

Amb motiu del primer aniversari de la creació d’aquest organisme autònom, adscrit al departament que dirigeix la consellera Rebeca Torró, s’ha organitzat a Elx (el Baix Vinalopó), seu de l’Agència, una jornada sobre «La Disciplina Urbanística: l’ús racional i sostenible del sòl no urbanitzable».

Aquesta jornada s’emmarca en les accions formatives que organitza l’AVPT per a posar en comú els esforços que s’estan duent a terme per a l’adequat compliment de la disciplina urbanística en el sòl no urbanitzable i protegir, des de totes les perspectives, el sòl, els recursos naturals, paisatgístics i patrimonials, i vetlar per la utilització racional, sostenible i legal del sòl.

Compta amb la participació del secretari general per al Repte Demogràfic del Ministeri de Transició Ecològica, Francesc Boya; la presidenta de l’AVPT i secretària autonòmica de Política Territorial, Urbanisme i Paisatge, Immaculada Orozco; la directora general de Política Territorial i Paisatge, Rosa Pardo; el director general d’Urbanisme, Vicente García Nebot; el director-gerent de l’AVPT, Manuel Civera; el sotssecretari general de l’Ajuntament de Madrid, Juan Orquín; la professora de Dret Administratiu de la Universitat de València, Inmaculada Revuelta; el degà del Col·legi d’Enginyers forestals d’Espanya, Eduardo Rojas, i l’expert en arquitectura bioclimàtica, Vicent Guallart.

L’Agència Valenciana de Protecció del Territori es crea amb l’objectiu de defensar el territori del País Valencià davant possibles infraccions greus i molt greus contra la legalitat urbanística en el sòl no urbanitzable, i assumeix la competència en la disciplina urbanística dels municipis que decideixen adherir-s’hi.

Al País Valencià, hi ha localitzats en sòl no urbanitzable 193.919 habitatges, segons dades obtingudes del cadastre. Del total d’aquests habitatges, 66.671 estan construïts abans del 1976 i són considerats habitatges legals conforme al que es disposa en el Text Refós de la LOTUP.

Així mateix, s’han estimat que hi ha uns 128.000 habitatges posteriors al 1976, construïts en sòl no urbanitzable al País Valencià, de les quals 107.851 serien susceptibles d’acollir-se als procediments que preveu la llei per a Minimitzar Impactes.

Comparteix

Icona de pantalla completa