Diari La Veu del País Valencià
Compromís i PSPV acusen Mazón de mentir davant el maltractament al centre Doctor Esquerdo

El cas de la denúncia per maltractaments a pacients al centre de salut mental Doctor Esquerdo, gestionat per la Diputació d’Alacant, encara genera polseguera. La setmana passada, el govern provincial, exercit pel líder del PP valencià, Carlos Mazón, es negava a constituir una comissió per a investigar els fets, tal com exigien PSPV i Compromís.

Carlos Mazón i el diputat responsable, Juan Roselló, van assegurar que la Diputació havia actuat de manera «exemplar» amb el cessament de l’empleada assenyalada com a responsable dels fets. Concretament, la diputació va emetre un comunicat el 27 de febrer informant de les actuacions preses en aquest sentit. Compromís va demanar la documentació oficial que corroborara els fets. Ara, els responsables de Recursos Humans han emés un informe signat pel diputat Javier Sendra que, segons Compromís, «reconeix que els fets no són tal com s’han narrat pel president de la Diputació».

Indiquen que, tot i que la denúncia és del mes de desembre, no va ser fins al febrer que es va donar per finalitzat el contracte de l’empleada acusada, que figurava com a treballadora indefinida no fixa. El departament assenyala que «no consta al Departament de Personal existira cap acta administrativa per apartar la investigada abans de la finalització del seu vincle laboral», que cloïa el 6 de febrer.

El portaveu de Compromís a la corporació provincial, Gerard Fullana, ha acusat Mazón de mentir i d’intentar carregar la responsabilitat únicament en els funcionaris. També l’ha assenyalat per anunciar «falses mesures». «Mazón no només va mentir en premsa: també ho va fer en seu parlamentària», ha dit.

Pel seu compte, el portaveu socialista, Toni Francés, ha criticat «la manca de transparència i les mentides del govern de Mazón en un cas tan greu i preocupant».

En canvi, el diputat Juan Roselló ha assegurat que tot es deu «a un error de comunicació» pel fet que van preguntar al centre si l’empleada hi continuava treballant i els van dir que no, cosa que van interpretar com que havia sigut apartada. «Va ser un malentés meu», ha dit, i ha demanat respecte pel procés administratiu corresponent. «Són els funcionaris els qui porten els expedients i els qui proposen les mesures cautelars», ha dit, i ha afegit també que «en l’expedient es donen instruccions als responsables de les unitats perquè es prenguen les mesures necessàries i que aquests fets no es tornen a donar».

Comparteix

Icona de pantalla completa