Diari La Veu del País Valencià
Els equilibris entre Alejandro Soler i Ximo Puig determinen les llistes del PSPV

La victòria d’Alejandro Soler a les primàries per a liderar la secretaria del PSPV a la demarcació d’Alacant va ser una gerra d’aigua freda per a Ximo Puig, dirigent del partit, qui aspirava a controlar aquesta executiva amb la victòria de l’alcalde d’Alcoi, Toni Francès.

Com calia esperar, el triomf de Soler s’ha vist reflectit a l’hora d’elaborar les llistes electorals d’enguany. Qui fora alcalde d’Elx entre 2007 i 2011, i l’actual president de la Generalitat, volen que les candidatures queden compensades per a satisfer els seus interessos. Un fet que és ben visible a Elx, on l’alcalde de la localitat, Carlos González Serna, aspira a revalidar l’alcaldia per tercera vegada consecutiva.

Es dona la circumstància que l’alcalde és pròxim a Puig, i que al seu torn Soler és qui controla l’agrupació local del partit. La normativa del PSPV permetia nomenar automàticament candidat tots els alcaldes que desitjaren optar a la reelecció, per la qual cosa González podrà repetir com a candidat. Però Soler no es dona per vençut i intenta que la resta de figurants en els llocs d’eixida a la llista del PSPV en la tercera ciutat més poblada del País Valencià siguen pròxims a ell.

Aquest propòsit no és fàcil de complir, davant el contrapès que representa el president Ximo Puig. I és en aquest sentit que s’ha de llegir la inclusió en el número set del diputat a les Corts Francis Rubio, pròxim a Soler però que el secretari provincial el volia com a candidat a les Corts, fet al qual la direcció del PSPV s’ha negat.

Aquesta incorporació a la llista local es va haver d’efectuar al mateix temps que Ramón Abad, també pròxim a Soler, actual regidor de Recursos Humans i portaveu de l’agrupació local, esdevenia candidat a les Corts.

Si Rubio era vist des de València com un agent totalment aliat amb Soler a les Corts, Abad, tot i la proximitat amb el secretari provincial, està considerat com un home de consens entre les parts, fet que explica aquest intercanvi en les llistes electorals del PSPV a la ciutat d’Elx i a la demarcació d’Alacant.

Comparteix

Icona de pantalla completa