Diari La Veu del País Valencià
Iceta rebutja traslladar la Dama d’Elx

El ministre espanyol de Cultura, Miquel Iceta, ha visitat Alacant aquest dijous i ha rebutjat el trasllat de la Dama d’Elx a la seua ciutat d’origen sense l’aprovació dels tècnics. Segons ha justificat, els professionals en desaconsellen el trasllat, perquè «posaria en risc l’obra».

Així s’ha manifestat Iceta després que l’alcalde d’Elx, el també socialista Carlos González Serna, demanara que l’obra fora retornada. A hores d’ara es troba al Museu Arqueològic Nacional, ubicat a Madrid. Iceta ha assegurat que l’obra serà traslladada, «per descomptat», si en algun moments els tècnics així ho aproven.

El Ministeri de Cultura va dir, en un informe del 2021, que els tècnics desaconsellaven el trasllat del bust degut als riscos de contaminació ambiental i transport, que podrien implicar «conseqüències catastròfiques» per a una peça que es troba en un estat delicat.

Davant la resposta d’Iceta, l’alcalde d’Elx ha reclamat al Ministeri els resultats de la monitorització permanent de l’estat de la dama.

Comparteix

Icona de pantalla completa