Diari La Veu del País Valencià
Camps assegura que va anar a la boda de la filla d’Álvaro Pérez sense tindre relació amb ell

L’expresident de la Generalitat, Francisco Camps, ha tornat a declarar aquest dijous a l’Audiència espanyola per les presumptes irregularitats de la trama Gürtel. Camps, que s’enfronta a una petició de dos anys i mig de presó formulada per Fiscalia anticorrupció, ha assegurat que «ningú del PP» va arribar a pensar que les empreses vinculades amb Gürtel estigueren fent «res estrany». «Ni Rajoy, ni jo ni ningú», ha dit.

L’acusació de Camps es fonamenta en possibles irregularitats en l’adjudicació a Orange Market, una de les empreses de Gürtel, per a l’expositor valencià de l’edició de Fitur de 2009.

Camps s’ha referit a les paraules que Álvaro Pérez, «El Bigotes», un dels dirigents de la trama, va fer en seu parlamentària durant una comissió d’investigació. «Ell va dir que tenia una relació amb Rajoy com cap altra persona del seu equip tenia. Però no era una relació de dir “què passa, Mariano, com estàs, com has dormit”».

Per això, justifica que ningú no pensava «que ‘El Bigotes’ fera res estrany», i assegura que «quan me pregunten com va arribar Pérez a València… ho va fer amb aquest grup d’empreses que treballaven per al partit a nivell nacional». De la mateixa manera, també ha dit que les campanyes electorals de 2003 i 2004 eren contractades des de la mateixa instància.

També ha assegurat que l’empresari de la trama mai no va estar a casa de l’expresident, ni a la seu del partit ni al Palau de la Generalitat. En canvi, preguntat per què Camps sí que va anar a la boda de la filla d’Álvaro Pérez, ha assegurat que la seua presència es devia a «un compromís del partit» que li va demanar Ricardo Costa, en aquell moment secretari general del PP valencià. Camps ha dit que «com que tenia una agenda molt justa, vaig haver de marxar corrents després del banquet». «Vaig anar amb la gent del meu partit i ja està, no té més història, no vaig anar a la cerimònia».

Per últim, l’expresident valencià també ha dit que «va tallar» tota relació amb l’empresari en el moment en què, al 2009, el jutge Baltasar Garzón ordenara un escorcoll a la seu de la Conselleria de Turisme. «Em vaig adonar que havien entrat també a l’oficina d’Álvaro Pérez i vaig dir: “quin embolic”». En aquell moment, assegura, va «tancar les portes del partit i de la Generalitat» a les empreses de la Gürtel.

El judici es reprendrà el 21 de març amb testimonis.

Comparteix

Icona de pantalla completa