Diari La Veu del País Valencià
Fa 10 anys, a DLV: «El València CF torna a les mans de Bankia»

Un jutjat de València ha deixat sense efecte l’aval del govern valencià, a través de l’Institut Valencià de Finances (IVF), a la fundació del València CF per al préstec de 75 milions d’euros que va demanar a Bankia per comprar accions i ampliar capital. Segons ha comunicat el Tribunal Superior de Justícia (TSJ) del País Valencià, la sentència estima un recurs de dos socis que no van poder accedir a les accions excedents en la primera oferta d’ampliació de capital a causa d’aquest aval.

El magistrat anul·la l’aval en considerar que l’IVF va avalar l’operació «en detriment d’altres socis». La decisió deixa sense efecte l’aval i eximeix el govern valencià de pagar un deute al qual la fundació no pot fer front.

La Generalitat Valenciana va fer efectiu el passat febrer un pagament de 4,8 milions d’euros en concepte d’interessos del deute, atés que la Fundació del València Club de Futbol va anunciar que no podia fer front a aquest pagament.

El govern valencià, en qualitat d’avalista, es va fer càrrec d’un préstec que ara ja no haurà d’abonar, ja que la decisió judicial el deixa fora d’aquesta responsabilitat.

Bankia ha remarcat que hui en dia el préstec es troba al corrent de pagament i que, per tant, el propietari de les accions continua sent la Fundació del València Club de Futbol. El proper venciment del préstec és el mes d’agost. La decisió del jutjat contenciós administratiu número 3 de València retrotrau la situació al moment anterior de l’aval de l’IVF.

Comparteix

Icona de pantalla completa