Diari La Veu del País Valencià
Una mascletà dedicada al 8-M inunda València

La huitena mascletà de les Falles 2023, dedicada «a totes les dones» coincidint amb el Dia Internacional de la Dona, dominada pel color morat i plena de llum, força i intensitat, ha situat aquest dimecres a la pirotècnia Caballer FX en el màxim nivell dels dispars que cada dia se senten a la plaça de l’Ajuntament de València dins del calendari oficial d’aquestes festes.

L’espectacle ha atrapat el públic des de l’inici, per la potència i ritme que ha oferit i pel joc de color, morat per a commemorar el 8M, i de llum que ha oferit.

La proposta de Caballer FX, de Montcada (Horta Nord), ha començat amb una sonora part aèria en la qual s’ha elevat el morat al cel i ha continuat amb un tret que ha portat la mascletà al centre de la plaça per a tornar al lateral en el qual s’ha iniciat.

Eixe efecte ha donat pas a una part central caracteritzada també pel ritme i la força a la qual ha seguit un llarg i ensordidor terratrèmol final que el públic ha qualificat «d’espectacular i impressionant». Després de concloure el tret, la responsable de la pirotècnia, María José Lora Zamorano, i el seu fill, Diego Pérez de Lucía Lora, han pujat al balcó principal de l’Ajuntament per a rebre el reconeixement dels assistents.

El públic congregat al balcó municipal ha obert entre aplaudiments un passadís perquè desfilaren els representants de Caballer FX, que en apuntar-se a la plaça han sigut saludats amb una gran ovació pel públic concentrat davant la façana del consistori.

Aquesta pirotècnia, habitual en el calendari de mascletades de les Falles de València, ha tornat aquest Dia Internacional de la Dona a la coneguda com a «catedral de la pólvora» després d’haver-ho fet ja el 8 de març de 2017.

María José Lora, també presidenta de l’Associació de Pirotècnics del País Valencuà (Piroval), ha explicat després de l’espectacle que el seu disseny ha sigut obra seua i del seu fill Diego, de 19 anys. Així mateix, ha destacat que el tret ha sigut «al 90%» responsabilitat del jove perquè ella ha hagut d’estar atenent durant tota la jornada als mitjans de comunicació que la requerien per ser l’encarregada de la mascletà del Dia de la Dona.

Comparteix

Icona de pantalla completa