Diari La Veu del País Valencià
La Unió demana acabar amb la bretxa de gènere digital en el medi rural

La Unió Llauradora i Ramadera ha assenyalat, en un comunicat, que la tecnologia digital «està obrint portes per a l’apoderament de les dones, les xiquetes i altres grups marginats arreu del món», i ha considerat que, «des de la formació digital sensible al gènere, l’era digital ofereix una oportunitat sense precedents per a acabar amb totes les formes de disparitat i desigualtat».

La Unió, que ha realitzat aquests plantejaments coincidint amb el Dia de la Dona, commemora aquesta jornada compartint el lema d’ONU Dones i Nacions Unides «Per un món digital inclusiu: Innovació i tecnologia per a la igualtat de gènere».

L’organització ha indicat que les dones del sector agrari i del medi rural tenen el seu futur lligat a les noves tecnologies, tant per a l’aplicació de les polítiques actuals com en el maneig propi de les TIC. Així, des de l’entitat han apuntat que aquestes tecnologies ja s’utilitzen per a conèixer l’evolució dels mercats, accedir a la gestió de la PAC, accedir a les múltiples obligacions lligades a la gestió amb les administracions tant en agricultura com en ramaderia, a l’elaboració del quadern de camp –alhora que «eliminen barreres físiques acostant a la informació, a la formació per a millorar la vida laboral i personal». A més, La Unió ha destacat que aquestes tecnologies «obren una finestra a la resta del món».

La Unió ha precisat que «la persistència de la bretxa de gènere en l’accés digital en el medi rural impedeix a les dones gaudir del potencial de la tecnologia». Igualment, ha afirmat que «l’escassetat d’infraestructures de telecomunicacions ha provocat en aquestes àrees rurals una bretxa visible que porta els seus habitants a anar un pas per darrere de la resta de la ciutadania en les principals tendències de consum d’internet».

«Des de La Unió apostem per l’avanç de la tecnologia i l’accés a l’educació digital», i «intentem contribuir a una major formació de les dones del medi rural en noves tecnologies, tant per a l’aplicació en el seu treball com en les accions de la vida quotidiana, per a reduir aquesta doble bretxa», ha comentat Isabel Navarro, de la comissió executiva d’aquesta entitat.

«Fem una crida a les administracions i al sector privat per a accelerar els esforços per aconseguir un món digital més segur, més inclusiu i equitatiu», ha agregat Navarro. En aquest sentit, ha ressaltat que «en un moment en què ens enfrontem a múltiples crisis globals», es té «la possibilitat de crear un futur millor, no sols per a les dones i les xiquetes sinó per a tota la humanitat».

Comparteix

Icona de pantalla completa