Diari La Veu del País Valencià
Les Corts ratifiquen Costa al capdavant d’À Punt amb els vots del Botànic i Cs i l’abstenció del PP

Les Corts han ratificat la continuïtat d’Alfred Costa al capdavant de la direcció general d’À Punt amb els vots a favor dels tres grups que donen suport al Botànic (PSPV, Compromís i Unides Podem) i Ciudadanos, i l’abstenció del PP.

Durant la intervenció, Costa ha promés iniciar el segon canal de ràdio de la radiotelevisió pública dedicat a la música en el primer terç del seu segon mandat, que aspira a revalidar, i el llançament (aquest ja sense data) d’una plataforma OTT de continguts digitals que inclourà streamings en directe i continguts originalment previstos en la llei per al segon canal de televisió.

El suport de Compromís ha quedat en l’aire fins que no ha confirmat l’engegada del segon canal de ràdio per a música. De fet, els diputats Josep Nadal i Mònica Àlvaro no han acudit a la comissió en la qual han treballat habitualment. La síndica i el portaveu adjunt, Papi Robles i Vicent Marzà, han participat en el seu lloc i han defensat el vot favorable.

Mercedes Caballero (PSPV) ha preguntat a Costa quin seria el pressupost que hauria de tindre À Punt per a dur a terme els seus continguts, una cosa que el director general no ha respost. Sí que s’ha estés més sobre la pregunta de Fernando Llopis (Cs) respecte a l’emissió de partits de futbol, i ha defensat l’emissió de partits i esdeveniments que permetrà la plataforma OTT. Així mateix, ha destacat que la radiotelevisió ha d’acostar-se als equips, ja que són «prescriptors» d’aquest mitjà.

Autocrítica

Durant la intervenció, Costa ha fet «autocrítica» de diversos aspectes de la cadena, com la falta de cobertura de la ràdio en diferents àrees geogràfiques del País Valencià. De fet, ha explicat que aquest problema és més acusat a les comarques del nord.

Un altre dels punts on ha fet crítica, ha sigut en l’audiència de la cadena el 2022, que va quedar «unes dècimes per davall» de la marcada en el contracte programa, encara que ha apuntat que en el que va del 2023, ja s’han obtingut els millors registres de la seua història al gener i febrer.

No obstant això, ha admés que hi ha moments del dia en la cadena en què no s’aconsegueix alçar l’audiència, i «franges que estan quasi en el zero tècnic». Sí que ha destacat el funcionament dels informatius i programes del prime time com a Zoom o Valencians pel món, però ha reconegut que la programació infantil «no troba la seua audiència».

També ha defensat el director la necessitat de consolidar la plantilla, i ha posat el focus en la problemàtica al fet que s’enfronta la cadena pública enguany, amb la coincidència de tres processos electorals i el procés d’oposicions al qual es presenta «quasi tota la plantilla», amb el que es preveu que coincidisquen hores extres amb permisos per a estudiar. De fet, ha proposat també tractar el conveni laboral de la corporació.

Entre els anuncis que ha realitzat de programes i emissions, ha destacat que el pròxim 30 de març emetran en totes les plataformes d’À Punt l’últim concert de la banda Zoo al Palau Sant Jordi de Barcelona, que va reunir 15.000 persones. També ha avançat que s’està finalitzant l’enregistrament de la segona temporada de «Després de tu», que s’emetrà en pròximes dates.

Comparteix

Icona de pantalla completa