Diari La Veu del País Valencià
Fa 10 anys, a DLV: «La Generalitat paga interessos als bancs amb diners de l’assistència sanitària»

Mireia Mollà s’ha referit en aquests termes a la transferència de crèdit de 15 milions d’euros de dos subprogrames de la Conselleria de Sanitat, per a pagar la tramitació d’expedients de liquidació d’interessos de demora, publicada en el DOCV.

La diputada de Compromís ha exigit al conseller d’Hisenda i Administració Pública, Juan Carlos Moragues, que explique «en quines retallades de serveis es traduirà la desaparició de 15 milions d’euros per a assistència sanitària». Per a Mollà, la transferència de crèdit «podria ser l’explicació a les retallades en el servei d’ambulàncies que vol aplicar la Conselleria de Sanitat i que afectaran greument la qualitat de l’atenció dels pacients en augmentar el temps de resposta dels serveis mèdics».

La portaveu d’Economia de Compromís ha destacat que si els 15 milions d’euros «corresponen només a interessos de demora», el deute total «podria ascendir a uns 250 o 300 milions d’euros». Mollà ha denunciat que, mentre el Consell prefereix pagar als bancs en compte de rescatar les persones i es nega a realitzar una auditoria del deute, els ciutadans continuen patint el desmantellament de l’estat del benestar i la paràlisi d’una administració ofegada per les seues obligacions bancàries.

Autoritzada una transferència a Sanitat de 15 milions per a pagar interessos

La Conselleria d’Hisenda i Administració Pública ha autoritzat una transferència de crèdit de 15 milions d’euros entre dos subprogrames de la Conselleria de Sanitat, amb l’objectiu de donar cobertura pressupostària a la tramitació d’expedients de liquidació d’interessos de demora. La resolució d’Hisenda considera «oportuna i viable» aquesta transferència de crèdit del subprograma Gerència i Administració de l’Agència Valenciana de la Salut (AVS) al d’Assistència Sanitària.

Comparteix

Icona de pantalla completa