Diari La Veu del País Valencià
Dimiteix un regidor del Poble Nou de Benitatxell després de dir que netejar és treball de dones

Manolo Segarra, regidor del partit de l’oposició RED al Poble Nou de Benitatxell (Marina Alta), ha dimitit després de proferir comentaris masclistes en Facebook. L’exedil va assegurar que netejar era treball «de carallot o de dones».

Segarra ha anunciat la seua dimissió aquest dimarts en un missatge en el qual ha lamentat els comentaris «totalment desafortunats» que va difondre en el compte de Facebook de l’Ajuntament del Poble Nou de Benitatxell. «M’acabe de comprar una llavadora. Si em portes la roba a casa te la llave. Així tu pots continuar treballant a l’Ajuntament i no perds el temps en un treball de carallot o de dones», va escriure en castellà i amb faltes d’ortografia.

Segarra ha demanat «sinceres disculpes a totes les dones i persones que es puguen sentir ofeses» pels comentaris. «Em considere una persona normal que realitza les tasques de la llar de manera compartida amb la meua dona, com no pot ser d’una altra manera, fet que inculque als meus fills», ha apuntat.

Així mateix, ha afirmat que com a regidor «sempre» defensava la igualtat de les dones i els homes. «Soc humà i tinc errors, no puc tornar enrere i rectificar, però sí que puc reiterar-me en les meues més sinceres disculpes», ha recalcat. En aquest sentit, ha demanat perdó a la seua dona, als seus fills i a la seua família, que «sense tindre res a veure han d’aguantar aquesta situació», ha expressat.

Ja el dilluns, l’Ajuntament de la localitat va condemnar «fermament» els comentaris «masclistes, irrespectuosos i fora de to (incloent insults)» de Segarra. «Aquests comportaments totalment reprovables i masclistes no tenen cabuda hui en dia en la nostra societat, i molt menys per part d’un representant polític», va recalcar el consistori.

Per això, va demanar al grup municipal RED «retractar-se d’aquestes paraules i demanar disculpes a tota la ciutadania».

Comparteix

Icona de pantalla completa