La Generalitat ofereix del 15 al 20 de març servei 24 hores de metro i tramvia amb motiu de les Falles

Ho fa per a garantir el transport públic en els dies d’activitat més convulsa

La Generalitat ha previst que Metrovalència oferisca servei ininterromput de metro i tramvia del 15 al 20 de març amb motiu de la celebració de les Falles i un ampli reforç en les línies d’aquests dos mitjans de transport al llarg de tota la jornada. Reforçarà, així, el transport públic els dies grans de Falles, oferint 120 hores de servei continuat i ajustat a la programació de les festes en els principals destins de la xarxa.

Es dona la circumstància que enguany és la primera vegada que la Línia 10 (Alacant-Natzaret) té servei ordinari i especial en Falles, atès que es va posar en servei el maig del 2022 i que es converteix en el millor mitjà per a accedir a la zona dels Castells de foc i la Nit del Foc.

A més, durant els dos caps de setmana de març previs els dies principals de Falles, s'han previst reforços al migdia per les mascletades, que també s'oferiran durant els dies principals de les festes, a més de la prolongació les nits, prenent com a referència el servei nocturn previ a la pandèmia.

FGV també reforça l'atenció als viatgers i viatgeres amb la incorporació de més de 100 agents d'atenció al client en estacions i un considerable augment en la dotació de personal de seguretat.


FGV incorpora, fins al dia 20 de març, 110 nous agents d'estació per a prestar servei en la xarxa de Metrovalencia durant la celebració de les festes de Falles. Aquest personal ha sigut seleccionat a la Borsa de Treball d'Atenció al Client de l'empresa pública, després de superar les proves pertinents. Dels 110 nous treballadors i treballadores, 75 han sigut destinats a les línies de metro i 35 a les de tramvia.

Durant els torns de matí, vesprada o nit, els 110 contractats executaran tasques d'informació i atenció al client en estacions, preferentment als vestíbuls, i si és necessari a les andanes, tant en els serveis ordinaris com extraordinaris que l'empresa pública programa per a les Falles durant els dies assenyalats.

En matèria de seguretat, respecte a les Falles del 2019, abans de la pandèmia, el reforç que es posa en marxa enguany és un 20% superior al reforç d'aquell any, sense tindre en compte la seguretat de la Línia 10 (Alacant-Natzaret), que aleshores no prestava servei. Si es tinguera en compte, el percentatge s'elevaria al 40%.

Els citats reforços estan distribuïts del 4 al 20 de març, posant l'accent principalment en els dies, franges horàries i actes més importants de les Falles, com ara mascletades, ofrena i castells de focs artificials, segons les necessitats que necessite el servei a cada moment.

A més de l'esforç de personal realitzat per FGC, es compta amb el suport i col·laboració de diferents Cossos i Forces de Seguretat de l'Estat, duent-se a terme la coordinació entre els diferents dispositius de cada entitat o institució, com es fa cada any, perquè les Falles se celebren dins de l'ambient més segur possible.

Durant Falles cal tindre en compte que, per motius de seguretat, les estacions de Xàtiva i Colón restaran tancades de 12.30 a 14.30 hores els dies 16, 17, 18 i 19 de març. Es recomana que aquests dies, a aquestes hores, s'utilitzen les instal·lacions d'Àngel Guimerà, Plaça d’Espanya, Albereda i Bailén, segons els orígens dels viatges.

La Generalitat afegeix als serveis especials, per segon any, els títols de transport SUMA, amb els quals pots viatjar en Metrovalencia, MetroBus, EMT i Renfe-Rodalia amb el mateix preu i una sola targeta, i que des del 6 de març s'amplia a tot l'àmbit de rodalia de València i Castelló de la Plana.

En aquestes Falles l'Abonament Jove Temporal permet viatjar de manera gratuïta en Metrobús, Metrovalencia i EMT als menors de 30 anys i es manté també la reducció del 50% en tots els títols multiviatge per a la resta d'usuaris.

Aquestes iniciatives de la Generalitat, a les quals encara es poden anar sumant més joves, té com a finalitat complir amb l'objectiu d'ajudar una part de la població que depèn molt del transport públic en el seu dia a dia, per la qual cosa permet reduir de manera molt efectiva les despeses de moltes famílies i combatre els efectes directes de la inflació en la butxaca dels ciutadans.

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.