Un guàrdia civil de Vinaròs accepta dos anys de presó per traficar amb drogues i compartir informació confidencial

L’ha condemnat l’Audiència de Castelló després que Fiscalia sol·licitara 13 anys de presó

La secció primera de l'Audiència de Castelló ha condemnat un agent de la Guàrdia Civil de Vinaròs (Baix Maestrat) a dos anys de presó per un delicte contra la salut pública –tràfic de drogues– i per un delicte de descobriment i revelació de secrets per consultar informació relacionada amb persones vinculades a la venda i consum d'estupefaents en bases de dades policials, que compartia amb terceres persones. Així mateix, dues persones més han sigut condemnades a nou mesos de presó per un delicte contra la salut pública.

La condemna s'ha produït després de l'escrit de conformitat acordat entre el fiscal i les parts. El Ministeri Públic sol·licitava inicialment 13 anys de presó per a l'agent.

Els tres acusats, a més, han sigut condemnats a 2.000 euros de multa i la sentència, que contempla l'atenuant de dilacions indegudes. El jutge, així mateix, ha acceptat la suspensió d'execució la pena de presó per als tres processats després que ho sol·licitaren les parts.

D'aquesta manera, la suspensió de l'execució de la pena de presó imposada a l'agent de la Guàrdia Civil està supeditada al fet que durant un període de tres anys no cometa cap delicte i, a més, haurà d'abonar una multa de 1.800 euros. Els altres dos acusats no hauran de delinquir en un període de dos anys.

Segons l'escrit de conclusions del fiscal, per part del Servei d'Assumptes Interns de la Guàrdia Civil (SAI) es va tindre coneixement de certs comportaments anòmals i d'una activitat il·lícita relacionada amb el narcotràfic que realitzava l'agent de la guàrdia civil acusat, en servei actiu en el lloc principal de Vinaròs, per la qual cosa es va realitzar una investigació i vigilància del mateix.

El SAI va arribar a certificar que l'acusat, valent-se de la seua condició d'agent de l'autoritat i al marge del compliment de les seues funcions professionals, va realitzar diverses consultes en bases de dades i fitxers informàtics de dependències policials entre abril de 2015 i maig de 2016 per a obtindre informació sobre determinades persones vinculades a la venda i al consum de substàncies estupefaents a petita escala, tot per a finalitats privades i relacionades amb la venda i transport de tals substàncies il·lícites promogudes per l'acusat.

L'agent compartia la informació obtinguda per a tals finalitats amb terceres persones i amb un dels altres dos acusats. Així mateix, en el marc de la investigació i seguiment realitzat pel Servei d'Assumptes Interns de la Guàrdia Civil, l'agent, juntament amb un altre dels acusats, es van traslladar en un vehicle des de Vinaròs fins la localitat de Roquetas de Mar (Almeria) per a adquirir substàncies il·lícites amb la finalitat de transportar-les novament a la localitat de Vinarós i procedir a la seua posterior venda.

En tal sentit va quedar enregistrat en una conversa telefònica en una zona residencial de la localitat de Roquetas de Mar amb el tercer acusat, qui, amb ànim de destinar al consum de terceres persones substancies estupefaents, va procedir el dia 30 de maig de 2016 a vendre 50 grams de cocaïna.

El 31 de maig de 2016, l'agent de la Guàrdia Civil i un dels acusats, després d'adquirir el dia anterior la mercaderia referida, van procedir a abandonar la localitat de Roquetas de Mar amb destinació a Vinaròs amb l'ànim de promoure el seu posterior comerç il·lícit i obtindre així un profit econòmic. Tots dos van ser sorpresos i interceptats sobre les 17.00 hores d'aquest dia per agents de l'autoritat encarregats de la investigació en el dispositiu policial establert a l'eixida número 436 de l'autopista AP-7 direcció Barcelona.

Després d'inspeccionar el vehicle utilitzat pels acusats, es va localitzar al costat del seient del conductor una bandolera propietat d'un dels processaments que portava al seu interior una pistola amb un carregador, així com un segon carregador i una caixa de munició amb vint cartutxos. Al costat de tals troballes, es va localitzar en la part posterior dreta del vehicle un embolcall blanc de plàstic que contenia en el seu interior 45,26 grams de cocaïna amb una puresa de 29%, que s’hauria traduït en un valor al mercat clandestí de 1.940,20 euros.

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.