Diari La Veu del País Valencià
S’ha mort Oswaldo Blanco, productor musical d’Al Tall entre altres formacions

S’ha mort Oswaldo Blanco Bayarri, promotor cultural i productor musical, als setanta-tres anys. Simpatitzant de l’Equip València Folk, va proposar de crear Al Tall, que es va constituir formalment a casa del músic Tonipep Rodríguez Sellés el gener del 1975 amb quatre integrants: Manuel Lledó, Miquel Gil, Manuel Miralles i Vicent Torrent. Va produir els discos del grup durant els primers vint anys.

Va gestionar la Trobada de Música del Mediterrani en els primers anys i va col·laborar en la seua gestió durant molts anys més. Així mateix, va gestionar altres esdeveniments culturals i va ser productor de treballs d’artistes valencians principalment.

El 1984 va fundar el segell discogràfic Difusió Mediterrània en què va editar alguns enregistraments de la Fonoteca de Materials i altres grups del cerccle d’Al Tall. Més endavant, també va crear la discogràfica Òrbita.

Vicent Torrent, membre fundador d’Al Tall, ha destacat que «els darrers anys ha suportat el cansament i l’erosió personal, conseqüències dels seus treballs i el seu compromís per la promoció cultural al País Valencià». «Sense ell, aquesta terra nostra no seria com és», ha afirmat.

El comiat d’Oswaldo Blanco es farà aquest dimarts al Tanatori Municipal de València a les 13.30 h.

Comparteix

Icona de pantalla completa