Diari La Veu del País Valencià
STM-Intersindical consolida la representació a Ford-Almussafes

STM (Sindicat de Treballadores i Treballadors del Metall)-Intersindical Valenciana ha aconseguit mantindre la representativitat que tenia en la planta de Ford-Almussafes (Ribera Baixa) i es consolida com a referent del sindicalisme «combatiu» front al «sindicalisme oficial que controla la factoria», en paraules del sindicat. El Sindicat manté les 9 persones delegades que tenia i suma el suport d’un terç de la plantilla. Cal tindre compte que en aquestes eleccions es triaven 4 persones menys que fa 4 anys, raó per la qual, s’ha de valorar més els resultats.

Les eleccions sindicals es van produir el dimarts 21 de febrer per a triar al nou comitè d’empresa durant els pròxims quatre anys. Estaven cridats a votar 5.800 treballadores i treballadors. La disminució de la plantilla durant aquests últims quatre anys, ha fet que el nou comitè passe de tindre 35 membres a 31. El procés es realitza en dos col·legis electorals, un d’especialistes la participació dels quals ha sigut del 89,71%, i un altre de tècnics i administratius la participació dels quals ha sigut del 76,70%.

El comitè eixint el componien 21 representants d’UGT, 9 de STM-Intersindical, 3 de CC OO i 2 de CGT. El nou comitè estarà compost per 22 representants d’UGT i 9 de STM-Intersindical. La resta de sindicats no han obtingut el suport suficient de la plantilla per a estar al Comitè. Amb aquests resultats, STM-Intersindical manté la seua representativitat i obté un terç del suport de la plantilla.

El sindicat puntualitza que el comitè està compost per dos col·legis electorals, el d’especialistes, treballadores i treballadors de les cadenes de producció i, un altre de tècnics, treballadors i treballadores d’oficines. Al col·legi d’especialistes es triaven 26 representants, quatre menys que en les anteriors eleccions per reducció de la plantilla, donant-se el següent resultat: 17 representants d’UGT i 9 de STM-Intersindical. «Això vol dir que el treball desenvolupat pel sindicat en aquest sector ha sigut valorat molt positivament per la plantilla», celebren des de l’entitat.

D’altra banda, el col·legi de tècnics, oficines, només concorria un sindicat «i per tant els cinc membres a elegir abans de les votacions ja estaven adjudicats. Resulta significatiu, que en aquest col·legi, només es presente un sol sindicat», conclouen en un comunicat.

Comparteix

Icona de pantalla completa