Diari La Veu del País Valencià
Denuncien el responsable d’un camp de golf d’Oriola per tala il·legal de pins

La Guàrdia Civil ha denunciat davant els òrgans municipals i autonòmics competents el responsable d’un camp de golf d’Oriola (el Baix Segura) per la presumpta tala il·legal de pins, després d’inspeccionar un terreny en dos paratges de la Serra Escalona i la Devesa de Campoamor, d’especial protecció. L’acusen d’una infracció administrativa per aquests fets i per l’emmagatzematge de la fusta generada, sense disposar de cap autorització per a això.

La tala es va produir a finals de gener quan el Servei de Protecció de la Naturalesa (Seprona) de la Guàrdia Civil, mitjançant l’avís d’un ciutadà, en va tindre coneixement.

Una patrulla de l’equip del Seprona (Pacprona) d’Oriola es va traslladar al lloc i va corroborar les dades. Els agents van localitzar un terreny afectat per la tala d’arbres de l’espècie pi mediterrani (Pinus halepensis) i l’acumulació de tota la fusta generada.

El terreny afectat, d’uns 200 metres quadrats i pròxim als dels paratges de la Serra Escalona i la Devesa de Campoamor, que són dues zones d’especial protecció, està en part dins de les instal·lacions d’un camp de golf, per la qual cosa es va haver d’esbrinar qui n’era el responsable.

El passat 10 de febrer els agents van identificar i van localitzar al presumpte autor de la tala il·legal, que a més era l’encarregat del camp de golf. La Guàrdia Civil va procedir a sol·licitar-li la documentació administrativa necessària per a fer la tala i acumular fusta, però van descobrir que suposadament «no existia cap documentació».

A causa de la gravetat dels fets i al consegüent risc de malalties i incendi que poguera generar l’acumulació de la fusta sense control, els agents van donar coneixement a l’Ajuntament d’Oriola i a la Conselleria d’Agricultura.

Comparteix

Icona de pantalla completa