Diari La Veu del País Valencià
Anticorrupció: «Van assaltar Imelsa i Ciegsa sense cap mena d’escrúpol. I Rus ho controlava tot»

La Fiscalia Anticorrupció ha resumit la seua acusació en les peces B i F del cas Imelsa en diverses frases: «Imelsa i Ciegsa és la història d’una traïció d’interés públic en benefici propi»; «Espanta pensar tot el que han pogut fer els acusats amb els diners que gestionaven»; «Van assaltar dues empreses sense cap mena d’escrúpol: Imelsa i Ciegsa». I aquest «frau» estava «controlat» per l’expresident de la Diputació i del PP de la província de València Alfonso Rus.

Així s’ha pronunciat el fiscal en la lectura del seu informe de conclusions durant la vista celebrada a l’Audiència de València per aquest assumpte, que suma 25 acusats -inicialment, n’eren 26 però es va acordar deixar-ne un per a un procediment separat-. Onze dels acusats han reconegut els fets delictius i han aconseguit un pacte amb les acusacions.

Entre els acusats que no han reconegut els fets hi ha Alfonso Rus, per al qual Fiscalia demana 12 anys de presó, la mateixa pena que per a l’exgerent de l’empresa pública Marcos Benavent, autodenominat «el ionqui dels diners». També figuren a la banqueta l’exsubdelegat del govern espanyol al País Valencià i exdiputat Rafael Rubio (PSPV) -s’enfronta a sis anys- i l’exsecretari autonòmic d’Educació Màxim Caturla -12 anys-.

El fiscal ha lamentat que en aquesta causa els acusats «han menyspreat» el fet que els diners del qual s’han apropiat «venien de la Diputació, de la Generalitat, de tots els espanyols i de tots els valencians».

«235 milions. Aquesta és la quantitat que ha gestionat Benavent i els seus companys en el delicte, és a dir, quasi 40 milions anuals. Espanta pensar tot el que han pogut fer amb aquests diners», ha subratllat.

Comparteix

Icona de pantalla completa