Diari La Veu del País Valencià
Fa 10 anys, a DLV: «El PP rebutja suspendre els desnonaments d’habitatges de titularitat pública»

La iniciativa, que sí que ha comptat amb els vots a favor dels representants del PSPV-PSOE i Compromís en la comissió parlamentària de Coordinació, demanava aquesta moratòria a les administracions autonòmica i municipal i també plantejava la creació d’una comissió mixta de mediació i arbitratge. En aquesta comissió estarien representats l’administració, la banca i les organitzacions de consumidors, i el seu objectiu seria cercar «una solució negociada als casos de desnonament».

El portaveu adjunt d’EU Ignacio Blanco ha assenyalat que aquestes són «mesures pal·liatives, però necessàries davant una situació provocada per una legislació hipotecària feta a la mesura dels bancs i davant la qual els governs del PP i PSOE han reaccionat molt tard i amb iniciatives limitades».

Blanco ha recordat que ha hagut de ser la societat civil, a través de la Plataforma d’Afectats per les Hipoteques (PAH), la que ha aconseguit les signatures necessàries per a impulsar una iniciativa legislativa i forçar a un grup popular, absolutament sobrepassat pels casos de corrupció, a acceptar la seua tramitació.

La diputada del PP Angélica Such ha explicat que, malgrat la «bona voluntat de la iniciativa, el seu partit no pot donar-li suport perquè és inviable», ja que la Generalitat manca del «poder coercitiu» necessari per a obligar les parts a negociar sobre un desnonament, ja que són qüestions de l’àmbit del «dret privat». Such també ha posat en dubte la viabilitat de la suspensió dels desnonaments dels immobles de titularitat pública, perquè existiria un «conflicte de competències» entre les administracions municipals i l’autonòmica i ha defensat que aquests desallotjaments «només es produeixen en casos excepcionals i en comptades ocasions». El socialista Rafael Rubio ha criticat que es mire cap a un altre costat davant un problema que afecta la línia medul·lar de la societat valenciana.

El PP també ha votat contra una proposició no de llei de Compromís que demanava l’engegada d’un programa de cessió temporal dels terrenys buits, propietat de la Generalitat, per a ús d’entitats cíviques i socials sense ànim de lucre que vulguen engegar projectes d’interés social per al seu entorn. El diputat del PP Luis Ibáñez ha explicat que el seu grup no dona suport a aquesta iniciativa perquè el govern valencià ja està realitzant aquestes cessions.

Comparteix

Icona de pantalla completa