Diari La Veu del País Valencià
El PSPV encara no ha acordat llistes locals en tres grans ciutats

Tot i que la data de les eleccions municipals i valencianes s’apropa, no tots els partits han acabat de tancar les seues llistes. En algunes ciutats, de fet, la disputa està ben oberta, i el PSPV és un dels partits que encara no ha resolt tots els fronts.

La situació més cridanera és la de Castelló de la Plana, on l’alcaldessa Amparo Marco, tot i governar des del 2015, s’està veient discutida a l’hora de confeccionar la llista. El secretari general del partit, Germán Renau, ha exigit un seguit de canvis a les llistes perquè aquestes siguen renovades, forçant a una negociació entre les parts difícil de resoldre.

Els militants, de fet, han votat candidats pròxims a ambdós dirigents socialistes per a integrar les llistes, tot i que Amparo Marco suma més afins entre els militants més votats, cosa que li pot donar més marge a l’hora de decidir els integrants definitius de la candidatura. Siga com siga, el resultat ajustat ha sigut interpretat per Renau com un desig de pluralitat en la llista expressat per la militància.

A Alacant, la candidata Ana Barceló, també síndica del PSPV i exconsellera de Sanitat, està tenint problemes a l’hora de confeccionar la llista davant l’exigència de contrapesos reclamats per Ángel Franco, qui controla l’executiva local del partit. Barceló, triada per Ximo Puig com a candidata, pretén fer una llista a la seua mida, integrada també per candidats independents pròxims als moviments socials de la ciutat, fet que arraconaria els noms més pròxims al dirigent local.

En aquest punt de la disputa, hi ha qui ha exigit que Barceló dissenye la seua llista sense tindre en compte els interessos de la direcció local del partit i que aquesta candidatura siga avalada tant per la direcció del PSPV –una possibilitat clara atès que el secretari general del partit és Puig– i per la del PSOE.

Per últim, a la localitat més poblada del Baix Segura, Torrevella (80.000 habitants), l’enfrontament entre la direcció valenciana dels socialistes i l’executiva local es va traduir en l’impediment que Andrés Navarro tornara a liderar la llista, tot i el suport rebut per part de l’executiva provincial. El candidat imposat per Puig va ser Joaquín Martínez Campillo, que dies més tard del seu nomenament va renunciar per motius de salut.

Comparteix

Icona de pantalla completa